GÜNDEM Haber Girişi : 07 Ağustos 2023 13:50

Sıfır araçlar alanlar dikkat! Dolandırılmayın!

Sıfır araçlar alanlar dikkat! Dolandırılmayın!
​​​​​​​Oto ekspertizin mucidi Pilot Garage, sıfır araç alacak vatanları uyardı: Sakın dolandırılmayın”

ALPARSLAN DİYARI- Oto ekspertizin mucidi Pilot Garage, Ticaret Bakanlığı’nın aldığı son kararlar neticesinde ikinci ele düşen sıfır araçların, stoklandıkları alanlardan ortaya çıkarılıp satışa sunulmaya başlandığını ve tüketicilerin dikkatli olması gerektiğini belirtti.

 

YÜKSEK FİYATLARA ALICI BULAMAYAN VE İKİNCİ ELE DÜŞEN SIFIR ARAÇLARA DİKKAT!

 

Yüksek fiyatlara alıcı bulamayan ve ikinci ele düşen sıfır kilometre araçların sayısının on binleri bulabileceğine dikkat çeken Pilot Garage Genel Koordinatörü Cihan Emre, “Bu araçlar hangi şartlar altında, nerede, nasıl saklandı, tüketici olarak bilmiyoruz. Çekici ile stok yapılan bölgeye götürülürken çekiciden düşmüş olabilir, herhangi bir cisme çarpmış olabilir, çekildiği otoparkta dolu hasarı görmüş olabilir veya park halinde çarpmaya maruz kalmış olabilir.”dedi.

 

KAPILARA DİKKAT EDİN

 

Oto ekspertizin mucidi Pilot Garage,” Hatta bayi veya satıcı kişi tarafından ekstra aksesuar eklenirken kapılar sökülüp takılmış veya belirli yerlerde yeniden boya-tadilat yapılmış olabilir. 4 kapı sök-tak en az ortalama 100 bin TL değer kaybı anlamına geliyor. Ekspertize gelen ve sıfır kilometre diye tabir edilen araçlarda boyalı-değişen parçaya rastlıyoruz, geçtiğimiz yıllarda sıfır olarak gelen 1500 araçtan ortalama 100’ü boyalı çıkmıştı. Tüketiciler sıfır araç satın aldım derken dolandırılmasın, mutlaka kurumsal bir ekspertizde işleme tabii tutsun.” açıklamasını yaptı.

 

Haber Merkezi 

 

Resmi İlanlar