MUŞ Haber Girişi : 26 Temmuz 2024 11:06

Sezen Aksu'ya Muş’tan teşekkür

Sezen Aksu'ya Muş’tan teşekkür
TEMA Vakfı Muş Şube Başkanı Fırat Kurt, TEMA Vakfı gönüllüsü ve ünlü sanatçı Sezen Aksu'ya, 70'li yılların ünlü organizatör gazeteci ve yapımcı Egemen Bostancı’nın adının hatıra ormanıyla yaşatılması projesine olan katkılarından dolayı teşekkür etti.

 

ALPARSLAN DİYARI- Egemen Kurt, Aksu'nun bu girişimini örnek bir davranış olarak nitelendirdi. Sezen Aksu, 1986 yılında hayatını kaybeden yakın dostu Egemen Bostancı anısına TEMA Vakfı aracılığıyla Kilis Yeniyurt sahasında 5 bin fidanlık bir hatıra ormanı oluşturdu. Bu projeye Muş TEMA Vakfı da tam destek verdi. Orman Genel Müdürlüğü ve TEMA Vakfı iş birliğiyle tesis edilen sahaya meşe türü fidanlar dikildi.

 

ÖRNEK PROJELER VE TEŞEKKÜR

 

TEMA Vakfı Muş Şube Başkanı Fırat Kurt, Sezen Aksu'nun daha önce de benzer projelerde yer aldığını belirtti. Aksu'nun, 2008 yılında Şerif Yüzbaşıoğlu, Onno Tunç ve Uzay Heparı’nın adlarına Antalya Döşemealtı sahasına 4 bin fidan, 2013 yılında ise Manisa Salihli Gökköy sahasına 5 bin fidan bağışladığını hatırlattı. Ayrıca, Aksu'nun 2015 yılında Aysel Gürel, 2018'de Adile Naşit, 2019'da Meral Okay, 2021'de Attila Özdemiroğlu, 2022'de Oğuz Aral ve 2023'te Yaşar Gaga anısına farklı bölgelerde hatıra ormanları oluşturduğu belirtildi. Bu projelerle toplamda 45 bin fidan toprakla buluştu.

 

TEŞEKKÜR VE UMUT

 

TEMA Vakfı, Sezen Aksu'ya, bağışlarıyla oluşturulan hatıra ormanları ile ağaçlandırma, erozyonla mücadele ve doğal varlıkları koruma çalışmalarına sağladığı katkılardan dolayı teşekkür etti. Fırat Kurt, "Sezen Aksu'nun bu duyarlılığı, doğa sevgisi ve katkıları sayesinde umut yeşertiyoruz" dedi.

 

UMUT YEŞERTİYORUZ!

 

TEMA Vakfı, Sezen Aksu'nun katkılarıyla oluşturulan hatıra ormanlarıyla, doğanın korunmasına ve gelecek nesillere yeşil bir dünya bırakılmasına büyük katkı sağlandığını vurgulayarak, tüm doğa severleri bu tür projelere destek olmaya davet etti.

 

HABER SEVDA BALKAYA

Resmi İlanlar