MUŞ Haber Girişi : 23 Ekim 2024 15:14

Şehit Ailelerinden Bahçeli’nin Öcalan açıklamalarına sert tepki

Şehit Ailelerinden Bahçeli’nin Öcalan açıklamalarına sert tepki
Terörle Mücadele Vazife Kahramanları ve Şehit Aileleri Derneği, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin PKK elebaşı Abdullah Öcalan ile ilgili yaptığı açıklamalara karşı sert bir tepki gösterdi.

 

ALPARSLAN DİYARI- Dernek Genel Başkanı Emrullah Aktaş’ın yaptığı açıklamada, şehit ailelerinin ve gazilerin Bahçeli’nin sözlerinden derin bir üzüntü duydukları ifade edildi.

 

Açıklamada, Bahçeli’nin Öcalan’dan örgüte silah bırakma çağrısı yapmasını istemesi ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) konuşma imkanı sunulabileceği yönündeki ifadelerinin, şehit aileleri ve gazilerde büyük hayal kırıklığı yarattığı belirtildi. Aktaş, böylesi bir ihtimalin bile, vatan uğruna can veren binlerce kahramanın hatırasına saygısızlık olduğunu vurguladı.

 

"TBMM'DE TERÖR ÖRGÜTÜ LİDERİ YER ALAMAZ"

 

Terörle mücadelede kararlı duruşun önemine dikkat çeken Aktaş, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin terör örgütü liderlerine kapı açılacak bir yer olmadığını belirtti. "Eli kanlı bir terör örgütü liderinin Meclis'te yer alabileceği ihtimalinin bile dile getirilmesi kabul edilemez," diyen Aktaş, şehit ailelerinin ve gazilerin bu durumu asla onaylamayacağını söyledi.

 

"TERÖRLE MÜCADELE KARARLILIKLA SÜRDÜRÜLMELİ"

 

Açıklamada, Türkiye’nin terörle mücadelesinin sadece sahada değil, siyaseten de güçlü bir duruş gerektirdiği ifade edildi. Aktaş, şehitlerin canları pahasına korudukları vatan topraklarının, terör örgütleriyle pazarlık yapılacak bir zemin olamayacağını dile getirdi.

 

Şehit ailelerinin yüreklerinde derin yaralar açan bu açıklamaların, gazilerin fedakarlıklarını da gölgelediği belirtilen açıklamada, terörle mücadelenin eksiksiz bir kararlılıkla devam etmesi gerektiği vurgulandı.

 

 

"FEDAKARLIKLARIMIZI GÖLGELEMEYİN"

 

Aktaş, Bahçeli’nin açıklamalarının şehit aileleri ve gaziler nezdinde kabul edilemez olduğunu ve bu söylemlerin mücadele ruhuna zarar verdiğini ifade etti. Açıklamanın sonunda, şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize ise sağlık ve esenlik dileklerinde bulunuldu.

 

Terörle Mücadele Vazife Kahramanları ve Şehit Aileleri Derneği olarak, vatanın bekası için teröre karşı her türlü söylemin ve eylemin karşısında durmaya devam edecekleri mesajı verildi.

 

HABER MERKEZİ

Resmi İlanlar