MALAZGİRT Haber Girişi : 29 Kasım 2023 13:45

Seçime aylar kala gözler Malazgirt belediye başkan adayı olması beklenen o isme çevrildi

Seçime aylar kala gözler Malazgirt belediye başkan adayı olması beklenen o isme çevrildi
2024 yılı yerel seçimlerine aylar kala Malazgirt Belediye başkanlığı için aday adayların isimleri kulislerde konuşulmaya başlandı.

 

ALPARSLAN DİYARI-31 Mart 2024 tarihinde yapılması öngörülen yerel seçimlere yaklaşık 4 ay kala Muş’un Malazgirt ilçesinde siyaset arenası hareketlenmeye başladı.

 

YEREL SEÇİMLER NE ZAMAN?

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan Yüksek Seçim Kurulu kararına göre; mahalli ve idareler seçimi 31 Mart 2024’te yapılacak. Seçmen kütüğü güncellemeleri ise 1 Ekim 2023’ten YSK tarafından belirlenecek olan seçim takvimi başlangıç tarihine kadar yapılabilecek.

 

SEÇİM TAKVİMİ NE ZAMAN YAYINLANACAK?

 

31 Mart 2024 pazar günü yapılacak mahalli idareler seçimi için seçim takvimi 1 Ocak'ta başlayacak. Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, yerel seçim takviminin 1 Ocak'ta başlayacağını açıkladı. Deprem bölgesinde eksiklik varsa giderileceğini belirten Yener, "Mükerrer oy kullanılması mümkün değil" dedi. Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek mahalli idareler seçimleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

 

ADAYLARI MERAK EDİLİYOR?

 

Seçime aylar kala gözler Malazgirt belediye başkan aday adayı olması beklenen o isim olan Ahmet Kenan Türker’e çevrildi!

 

 

 

İsmi Malazgirt Belediye Başkanlığı aday adayı için gündemde olan Malazgirtli Ahmet Kenan Türker’in hangi partiden aday adayı olacağı belli olacak.

 

 

Ahmet Kenan Türker’in önümüzdeki günlerde açıklama yapması bekleniyor.

 

 

HABER: EMRULAH ÖZBEY

Resmi İlanlar