GÜNDEM Haber Girişi : 30 Mart 2024 20:36

Seçim Yasakları Başladı: Yasak Neleri Kapsıyor?

Seçim Yasakları Başladı: Yasak Neleri Kapsıyor?
31 Mart 2024 Pazar Yarın Yapılacak Olan Yerel Seçimler Öncesi Uygulanan Yasaklar Neleri İçeriyor, Dikkat Edilmesi Gerekenler Neler?

ALPARSLAN DİYARI-  31 Mart 2024 Pazar Yarın gerçekleştirilecek olan yerel seçimler öncesinde ülke genelinde seçim yasakları saat 17.00 itibarıyla başladı. Oy verme işlemi Türkiye genelinde sabah 07.00'da başlayıp 16.00'da, 32 il dışındaki 49 ilde ise saat 08.00'da başlayıp 17.00'da sona erecek.

 

 

 

 "Saat 17.00 itibarıyla başlayan propaganda yasağı 24 saat devam edecek. Yarın sandıklar kapanana kadar propaganda içeren haber ve yayın yapılamayacak."

 

 

 

Seçim yasakları 24 saat boyunca devam edecek olup, sandıklar kapanana kadar propaganda içeren her türlü haber ve yayın yapılamayacak.

 

 

"Oy verme günü saat 18.00'e kadar radyolar ve her türlü yayın organları tarafından seçimler ve seçim sonuçlarıyla ilgili haber, tahmin ve yorum yapılması yasak olacak." - Sakarya Son dakika Haberleri

 

 

 

"Saat 18.00 ile 21.00 arasında radyolarda ve her türlü yayın organlarında ancak YSK tarafından seçimlerle ilgili olarak verilecek haber ve tebliğler yayınlanabilecek."

 

 

 

"Saat 21.00'den sonra bütün yayınlar serbest olacak ancak YSK'nin gerek görmesi halinde saat 21.00'den önce de yayınların serbest bırakılmasına karar verilebilecek."

 

 

 

Yasaklar oy verme süresince kahvehane, kıraathane, kafe ve internet kafeler gibi umumi eğlence yerlerinin kapalı kalmasını, eğlence yeri niteliği taşıyan lokantalarda yalnızca yemek hizmeti verilmesini içeriyor. Ayrıca, oy verme günü saat 18.00'den sonra seçim yasaklarına uyulması kaydıyla düğün yapılabilecek.

 

 

 

"Emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlardan başka hiç kimse, Türk Ceza Kanunu'nun 6. maddesinin f bendinin 1, 2, 3 ve 5 numaralı alt bentlerinde gösterilen silahları köy, kasaba ve şehirlerde taşıyamayacak."

 

 

 

Seçim yasaklarına uyulması önemle vurgulanırken, oy verme sürecindeki huzur ve güvenliğin sağlanması amacıyla alınan tedbirler dikkatle takip edilmelidir.

 

 

 

“HABER MERKEZİ”

 

 

Resmi İlanlar