MALAZGİRT Haber Girişi : 31 Mart 2024 08:43

Savaş Alanı Arkeolojisi “Malazgirt Projesi” Semineri Düzenlendi

Savaş Alanı Arkeolojisi “Malazgirt Projesi” Semineri Düzenlendi
Malazgirt MYO'da Savaş Alanı Arkeolojisi “Malazgirt Projesi” semineri düzenlendi.

ALPARSLAN DİYARI- Muş Alparslan Üniversitesi paydaşlığında yürütülen “Malazgirt Savaş Alanının Tespiti Tarihi ve Arkeolojik Yüzey Araştırması Projesi” koordinatörü Uzman Arkeolog Dr. A. Oğuzhan Karaçetin, Malazgirt Meslek Yüksekokulu’nda düzenlenen seminere konuşmacı olarak katıldı.

 

Katılımcılara, Türkiye’nin ilk büyük çaplı savaş alanı arkeolojisi projesinin önemi ve yürütme süreci hakkında detaylı bilgiler verdi.

 

2019 yılından bu yana devam eden Malazgirt Projesi tarihimizin önemli dönüm noktalarından biri olan Malazgirt Savaşı’nın yerinin ve şehitlerimizin kabirlerinin noktasal tespitini yapmayı amaçlıyor.

 

Dr. Karaçetin, farklı disiplinlerin bir araya geldiği bir iş birliği örneği olarak ulusal ve uluslararası arkeoloji camiasında dikkatleri üzerinde toplayan Malazgirt Projesi’nin metodolojisini ve güncel gelişmelerini katılımcılara aktardı. Arkeoloji ve tarih alanında yapılan araştırmaların önemine vurgu yaparak projeye desteklerinden dolayı Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican nezdinde Muş Alparslan Üniversitesi’ne teşekkür etti.

 

 

 

"HABER VEYSEL EŞİN"

Resmi İlanlar