GÜNDEM Haber Girişi : 21 Aralık 2022 11:24

Şarkılar Bizi Söyler Biz de Şarkı Söyleriz Projesi Malazgirt’te Hayata Geçirildi

Şarkılar Bizi Söyler Biz de Şarkı Söyleriz Projesi Malazgirt’te Hayata Geçirildi

Şarkılar Bizi Söyler Biz de Şarkı Söyleriz Projesi Malazgirt’te Hayata Geçirildi

Malazgirt’te 8 Müzik öğretmeni ve 9 Üniversite öğrencinden oluşan koro ilçe Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde 2 aylık eğitimlerini tamamladı.

Halk Eğitim bünyesinde eğitim veren Müzik öğretmeni Mehmet Aytekin koordinasyonunda yürütülen proje kapsamında Halk Eğitimi Merkezinde eğitimlerini tamamlayan koro, KYK Kız Öğrenci Yurdu Konferans Salonunda izleyenlere keyifli anlar yaşattı.

Malazgirt’te 8 öğretmen ve 9 üniversite öğrencinin oluşturduğu koro toplam 150 saat eğitim alarak ve görevlendirilen koro şefi Mehmet Aytekin tarafından çalıştırılarak verecekleri konserlere hazırlandılar.

Ekim ayından itibaren çalışmalarına devam eden koronun repertuarı Milli Eğitim Bakanlığınca belirlenen Türk Müziği’nin Hicaz, Rast, Muhayyerkürdi, Kürdilihicazkar, Nihavend, Hüzzam ve Segah makamlarından oluşan 100 eserden seçildi.

Proje kapsamında Malazgirt Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde oluşturulan koro ilk mini konserini, KYK Kız Öğrenci Yurdu Konferans Salonunda gerçekleştirdi.

Konsere Malazgirt Kaymakamı Göksu Bayram ve eşleri Nebahat Er Bayram, İlçe Milli Eğitim Müdürü Vedat Kaya, il ve ilçe kurum amirleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Koro hakkında bilgiler veren Şef Mehmet Aytekin,”Malazgirt Halk Eğitim Merkezi bünyesinde bu projeyi yürüttük. Projemiz ‘Şarkılar Bizi Söyler, Bizde şarkı Söyleriz’ Mill,i Eğitim Bakanlığımızın 81 ilde yürüttüğü bir proje.bizlerde öğrencilerden bir koro oluşturduk. Bu korumuza müzik öğretmenlerimizde destek verdi.”dedi.

Koroya katılan öğrencilerden Sevcan Öter ise, bizim için çok keyifli bir proje oldu. Milli Eğitim Bakanlığımıza bu güzel projesinden dolayı teşekkür ediyorum dedi.

 

Resmi İlanlar