KÜLTÜR VE SANAT Haber Girişi : 07 Eylül 2024 01:59

Sanatçı Ercan Aras kimdir? Ercan Aras nereli ve kaç yaşında?

Sanatçı Ercan Aras kimdir? Ercan Aras nereli ve kaç yaşında?
Son yıllarda adından söz ettiren sanatçı Ercan Aras’ın nereli olduğu, kaç yaşında olduğu ve hangi tarz eserler okuduğu merak ediliyor. Peki Ercan kimdir? İşte Ercan Aras hakkında merak edilenler…

ALPARSLAN DİYARI- Ercan Aras, son yıllarda müzik dünyasında adından sıkça söz ettiren bir sanatçıdır. 1995 yılında Muş’un Malazgirt ilçesinde doğan Aras, müzik kariyerinde özgün, alternatif ve bağımsız tarzıyla adından söz ettirmeyi başardı. Son zamanlarda üretkenliğiyle de dikkat çeken sanatçı Aras, İstanbul ve Marmara Bölgesi başta olmak üzere Türkiye’nin birçok yerinde konser ve düğünlerde de sahne alıyor. Özel günlerde de davet edilen Aras’ın müzik tutkusu çocuk yaşlarda başladı.

 

 

ERCAN ARAS NERELİ? ERCAN ARAS KAÇ YAŞINDA?

 

“Müzik çocukluk hayalim” diyen Aras, genç yaşına rağmen başarılı grafiğiyle dikkatleri üzerine çekti.  1995 doğumlu olan Aras, müziğe profesyonel olarak  Kürtçe söz-beste yazarak başladı. Eserlerini bir çok ünlü sanatçı okuyan Ercan Aras’ın ilk profesyonel kaydı da “Duremin” adlı eser oldu.

 

 

Ardından , “Şev Çıra” , “Tu Çuyî” , “Tehtidkarim” “Agir berda canemin” , “Daye ve Evin” adlı eserleri ile müzik kariyerine devam etti. Sanatçının son eserleri YouTube, Spotify gibi sosyal mecralar üzerinden milyonlara ulaştı.  Yapmış olduğu projelerde “Tehtidkarim” ve “Agir berda canemin” eserleri büyük ilgi gördü.

 

Sanatçının en büyük hayali ezgileri ve  acıları Kürtçe olarak notalaştırıp dünyaya dinletmek.

 

 

ERCAN ARAS’IN MÜZİK KARİYERİ

 

Ercan Aras, müzik tutkusunu çocuk yaşlarda keşfetmiş ve bu alanda kendini geliştirmeye başlamıştır. Kürtçe söz ve beste yazarak profesyonel müzik kariyerine adım atan Aras, ilk profesyonel kaydını “Duremin” adlı eserle gerçekleştirmiştir. Bu eser, onun müzik dünyasında tanınmasını sağlamıştır.

 

POPÜLER ŞARKILARI

 

Ercan Aras’ın müzik kariyerinde öne çıkan bazı şarkıları şunlardır:

  • Şev Çıra
  • Tu Çuyî
  • Tehdîtkarim
  • Agir Berda Canê Min
  • Daye ve Evin

 

Bu eserler, YouTube ve Spotify gibi platformlarda milyonlarca dinleyiciye ulaşmış ve büyük ilgi görmüştür.

 

Ercan Aras hakkında daha fazla bilgi edinmek veya müziklerini dinlemek için sosyal medya ve müzik platformlarındaki hesaplarını takip edebilirsiniz.

 

Kaynak: Alparslandiyari.com Haber Merkezi

 

Resmi İlanlar