MUŞ Haber Girişi : 26 Temmuz 2024 10:47

Sağlık Bakanlığı'na acil çağrı: Muş Devlet Hastanesi doğum salonunda skandal!

Sağlık Bakanlığı'na acil çağrı: Muş Devlet Hastanesi doğum salonunda skandal!
Muş Devlet Hastanesi Doğum salonunda görev yapan ebelerin, hasta ve hasta yakınlarına yönelik sergiledikleri uygunsuz davranışlar büyük tepki topluyor.

ALPARSLAN DİYARI- Uzun yıllardır devam eden ve sayısız şikayet konusu olan bu durum, yetkililerin yönetim ve idare konusundaki yetersizliğini gözler önüne serdi.

 

HAKARET VE ŞİDDET İDDİALARI

 

Doğum salonunda yaşanan olaylar, hasta yakınlarının sabrını taşırdı. Özellikle doğum esnasında ebelerin hastalara yüksek sesle bağırdığı, hakaretlerde bulunduğu, el ve vücut hareketleriyle hastaları itip dürttüğü belirtiliyor. Bu durumun alışagelmiş bir tutum haline geldiği ve her yeni hastaya karşı aynı davranışların sergilendiği ifade ediliyor.

 

HASTA YAKINLARININ İSYANI

 

Kız kardeşinin doğum hastası olması nedeniyle hastanede bulunan ve hasta durumuyla ilgili bilgi almaya çalışan hasta yakını Alparslandiyarı.com Yazı İşleri Müdürü gazeteci Sevda Balkaya, ebelerin üslup dışı yaklaşımlarından şikayetçi oldu. Balkaya, kardeşinin de içeride benzer hakaretlere maruz kaldığını belirtti. Balkaya, "Doğum salonunda çalışan ebelerin tutumu kabul edilemez. Yüksek sesle bağırma, hakaret dolu yaklaşımlar, başına buyruk hareketler doğum yapan hastalar üzerinde ciddi bir baskı oluşturuyor" dedi.

 

ÇÖZÜM İÇİN ACİL EYLEM PLANI

 

Hastane yönetimi ve sağlık yetkililerine seslenen Balkaya, "Bu duruma müdahale edilmelidir. Ebelerin tutum ve davranışları hizmet içi iletişim eğitimleri ile düzeltilmeli. Hastane yönetimi, görüntülü sistemler veya gizli kameralarla içeride olup bitenleri izlemeli. Memnuniyet dereceleri istatistiksel olarak ölçülmeli ve disiplin kurulları tarafından gerekli cezalar verilmelidir" şeklinde konuştu.

 

YETKİLİLERE SESLENİŞ

 

Sevda Balkaya, bu konuyu Sağlık Bakanlığı, CİMER ve Muş Valiliği'ne taşıyacaklarını belirtti. Balkaya, "Muş'ta herkesin rahatsız olduğu bu davranış bozukluklarının son bulması için elimizden geleni yapacağız. Doğum yapan hastaların hakaretlere uğramaması ve hasta yakınlarına yönelik üslup dışı yaklaşımların son bulması için mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.

 

YETKİLİLERDEN BEKLENEN ADIMLAR

 

 Kamera ve Görüntü Sistemi: Hastane yönetimi, doğum salonundaki olayları izleyerek müdahale etmelidir.

 

Hizmet İçi Eğitimler: Ebelerin iletişim becerileri geliştirilmelidir.

 

Memnuniyet Ölçümleri: Hastaların memnuniyet dereceleri istatistiksel olarak incelenmeli ve değerlendirilmelidir.

Disiplin Kurulları: Uygunsuz davranış sergileyen personellere gerekli cezalar verilmelidir.

 

Muş Devlet Hastanesi'ndeki bu olumsuzlukların bir an önce son bulması ve hastaların daha iyi şartlarda hizmet alabilmesi için yetkililerin harekete geçmesi bekleniyor.

 

ÖZEL HABER SEVDA BALKAYA

Resmi İlanlar