MANŞET Haber Girişi : 29 Eylül 2024 14:06

Sadece 15 dakikaya ihtiyacınız olacak! Lavabodaki tıkanıklıklar kendiliğinden çözülüyor

Sadece 15 dakikaya ihtiyacınız olacak! Lavabodaki tıkanıklıklar kendiliğinden çözülüyor
Lavabo giderlerinin tıkanması hem lavabonun kullanılmaz hale gelmesine hem de ev içerisine kötü koku yayılmasına neden olur. Lavabo giderlerinde oluşan tıkanıklıkları çözmek için ise tesisatçı çağırmanıza gerek kalmayacak.

  ALPARSLAN DİYARI-Evlerde mutfak ve banyo lavabolarının tıkanması sonucunda hem lavaboların kullanılmaz hale gelmesi hem de ev içerisine kötü kokuların yayılması bu sorunu hemen çözme isteği uyandırır.

 

Lavabolar tıkandığında sıradan lavabo açıcıların çoğu zaman etki etmediğini görebilirsiniz. Bu durumlarda lavabo tıkanıklıklarını gidermek için akla ilk gelen yöntem tesisatçı çağırmak olsa da tıkalı lavaboları çok daha hızlı bir şekilde açabilirsiniz. Basit doğal yöntemler sayesinde lavabolarda görülen tıkanıklıklardan dakikalar içinde kurtulabilirsiniz.

 

Temizlik önerileri içerisinde lavabo açmanın püf noktası olan doğal yöntemler şu şekilde karşımıza çıkıyor:

 

Karbonat ve sirke: Ev temizliğinin mucizevi yardımcıları olan karbonat ve sirke bir arada kullanıldığında tıkalı lavaboları dakikalar içinde açmanıza yardımcı oluyor. Karbonat ve sirke ile tıkalı lavaboları açmak için ilk olarak lavabo giderine bol miktarda karbonat dökün.

 

Ardından bir su bardağı sirkeyi de gidere dökün ve 15 dakika kadar iki malzemenin etkileşime girmesi için bekleyin. Bekleme süresinin sonunda lavabo giderine kaynar su dökmeye başlayın. Suyu yavaş yavaş dökmeniz bu noktada önemli. Lavaboya su dökmeye devam ettikçe giderin kendiliğinden açıldığını görebilirsiniz.

 

Limon ve tuz: Limonun asidik yapısı ve tuzun aşındırıcı özellikleri bir araya geldiğinde lavabodaki tıkanıklığı dakikalar içinde açabilirsiniz. Limon ve tuz ile lavabo giderini açmak için ilk olarak bir limonun suyunu sıkın.

 

Daha sonra lavabo giderine bol miktarda tuz dökün ve limon suyunu da gidere dökün. Karışımın lavabo giderindeki kireçlere etki etmesini sağlamak için birkaç dakika bekleyin. Ardından lavabo giderine bol miktarda su dökmeye başlayın. Su döktükçe gider kendiliğinden açılmaya başlayacak.

 

Bulaşık makinesi tableti: Bulaşık makinelerinde kullanılan bulaşık tabletleri kireçlenmelere karşı etkilidir. Parlatıcı ve temizleyici etkisi bulunan bulaşık makinesi tabletlerinden 2 tane alın ve sıcak su içerisinde eritin.

 

Elde ettiğiniz karışıma az miktarda karbonat ekledikten sonra tamamen homojen hale gelmesi için karıştırın. Daha sonra karışımı yavaş yavaş lavabo giderine dökmeye başlayın. Karışımı döktükçe giderin açıldığını görebilirsiniz.

 

HABER MERKEZİ

Resmi İlanlar