MALAZGİRT Haber Girişi : 03 Ağustos 2023 17:56

Pancar Diyarı Malazgirt’te Ayçiçeği de yetişiyor

Pancar Diyarı Malazgirt’te Ayçiçeği de yetişiyor

 

 

Malazgirt Ziraat Odası Başkanı, gelir getirici tarımsal ürün çeşitliliğinin artırılması amacıyla başlattığı çalışmalara bir yenisi daha eklendi.

 

 

Malazgirt ilçesinde bulunan şeker pancarı ve buğday tarlarında deneme amaçlı 800 dönümlük tarlada yağlık ayçiçeği üretimi gerçekleştirildi.

 

 

Başarılı sonuçlar elde edildi. Gelecek yıl Malazgirt ilçesindeki geniş arazilerde üretime geçmesi hedefleniyor.

 

 

Malazgirt Ziraat Odası Başkanlığının uygulamaya koyduğu tarım projeleriyle vatandaşlara yeni gelir kaynakları oluşturmaya devam ediyor.

 

Malazgirt Ziraat Odası Başkanlığı tarafından yürütülen faaliyetler kapsamında, geniş arazilere sahip Malazgirt ilçesinde, hem daha fazla arazileri tarıma açmak hem de kırsalda yaşayan vatandaşlara ek gelir kaynakları oluşturmak amacıyla deneme amaçlı yağlık ayçiçeği üretimi başarıyla yapıldı. 

 

‘Malazgirt’ten Türk Ekonomisine Katkı ‘

 

Malazgirt ilçesinde yağlık ayçiçeği yetiştiriciliğini artırmayı hedeflediklerini söyleyen Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü; “Bilindiği gibi yağlık ayçiçeği ülkemiz için stratejik bir ürün. Ayçiçeğinin sap ve yapraklarının protein ve enerji değerinin yüksek olması yöredeki hayvancılığa da katkı sağlayacaktır. Ülke ekonomisine büyük katkı sağlamayı düşünüyoruz. O yüzden 800 dönüm yağlık ayçiçeği ekimi yaptık. Bu yıl içinde üretim ve pazarlama dengesinin oluşturulmamız halinde Malazgirtimiz ve ilimizin uygun koşullara sahip farklı yerlerinde ayçiçeği yetiştiriciliğini yaygınlaştırmayı hedefliyoruz.”dedi.

 

 

Ayçiçeği tarlasını ziyaret Kaymakam Göksu Bayram ve Muş İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Gün, Ziraat Odası Başkanı Tahsin Kılıç’ı tebrik ederek, ülke ekonomisine yaptığı katkılardan dolayı teşekkür ettiler.  

 

Haber İlhan Güvenir

 

Resmi İlanlar