Otobüs Terminali İşletmesi Kiraya Verilecektir

 
MALAZGİRT BELEDİYE BAŞKANLIĞINCA KİRALAMASI YAPILACAK TAŞINMAZLAR
MALAZGİRT BELEDİYE BAŞKANLIĞINCA KİRALAMASI YAPILACAK TAŞINMAZLAR
SIRA NO İŞLEM TÜRÜ    /    İŞİN NİTELİĞİ   /   MİKTARI MAHALLE  /  KÖY ADA NO PARSEL NO KİRA SÜRESİ YÜZ   ÖLÇÜMÜ BELEDİYE HİSSESİ YILLIK TAHMİNİ BEDELİ (TL) GEÇİCİ TEMİNAT BEDELİ (TL) İHALE TARİHİ İHALE SAATİ
1 İLÇEMİZ BULANIK CADDWSİ ÜZER,NDE BULUNAN ŞEHİRLER ARASI OTOBÜS TERMİNALİ İŞLETMESİ DANIŞMENTGAZİ MAHALLESİ 406 1 3 9.087,55 TAM 150.000,00 TL 4.500,00 18.01.2024 14.30


1- Yukarıda özellikleri ve ihale bilgileri belirtilen mülkiyeti Malazgirt Belediye Başkanlığına ait ve tasarrufu belediyemizde bulunan taşınmazların, 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununun 45. maddesi gereği Açık teklif  usulüyle kiralama ihaleleri yapılacaktır.
2- Kiralama ihaleleri yukarıdaki tabloda hizasında gösterilen tarih ve saatte Malazgirt Belediye Başkanlığı hizmet binası Malazgirt/MUŞ adresinde teşekkül edecek komisyon huzurunda yapılacaktır.
3- İhalesine ilişkin şartname, mesai saatleri dahilinde Malazgirt Belediye Başkanlığı adresinde, Mali Hizmetler Müdürlüğü, Tahakkuk Şefliği bedelsiz görülebilir. Arttırmaya girenler kiraya çıkan taşınmazları ilanda belirtilen hali hazır durumu ile görmüş ve ona göre fiyat teklifi etmiş sayılır.
4- İhaleye katılmak isteyen isteklilerin ihale saatine kadar;
a) Geçici teminat makbuzunu (Tedavüldeki Türk Parası, Mevduat ve Katılım Bankalarının verecekleri süresiz teminat mektupları ve Hazine Müsteşarlığınca ihraç edilen Devlet iç borçlanma senetleri veya bu senetler yerine düzenlenen belgeler).
b)Yasal yerleşim yerini gösterir belge (ikametgah ilmuhaberi)
c)Tebligat için Türkiyede adres göstermeleri.
d) Gerçek kişiler için T.C. kimlik numarasını bildirmeleri ve nüfus cüzdanı örneği (aslı, ihale sırasında ibraz edilecek), özel kişiler adına vekaleten ihaleye giren kişilerden noter tasdikli vekaletname, tüzel kişilerin vergi kimlik numaralarını bildirmeleri, özel hukuk tüzel kişileri idari merkezlerinin bulunduğu yer mahkemesinden veya sicile kayıtlı olduğunu Ticaret ve Sanayi Odasından veya benzeri meslek kuruluşundan ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış sicil kayıt belgesi ile tüzel kişiler adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile yetkili olduklarını gösterir noterlikçe tasdik edilmiş imza sirküleri veya vekaletnameyi vermeleri, kamu tüzel kişilerinin ise yukarıda (a) ve (c) bentlerinde belirtilen şartlardan ayrı olarak tüzel kişiler adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin temsile yetkili olduğunu belirtir belgeyi ihale saatine kadar komisyon başkanlığına vermeleri zorunludur.
e) Sabıka kaydı (son 1 ay içerisinde alınmış adli sicil temiz kaydı).
f) Belediyemize borcu olmadığına dair onaylı belge ( en geç son bir hafta içerisinde alınmış) ile 200.00 TL (İkiYüz TL) şartname bedelinin yatırıldığını gösterir belge.
5-İsteklilerin ihale saatine kadar ihale Komisyonuna ulaşmış olması kaydıyla yukarıda belirtilen belgelerle birlikte 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu hükümlerine göre hazırlayacakları teklif mektuplarını posta ile iadeli taahhütlü olarak gönderebilirler. Postada meydana gelebilecek gecikmeler kabul edilmez ve idare ile komisyon bir sorumluluk kabul etmez.
6-Kiralama ihalesi yapılacak taşınmazların damga vergisi ihale bedeli üzerinden defaten tahsil edilecektir.
7-Kiralaması yapılacak taşınmazların ihale sonrası ruhsat, izin, ve diğer ilgili yasal belgelerini belediye başkanlığımıza istenildiğinde ve yine yasal sürelerinde ibraz etmeleri gerekmektedir.
8- Kiralaması yapılacak taşınmazların  ilk yıl kira bedeli ihale bedelidir ve bu bedel ilk yıl peşin olarak ödenecek olup takip eden yıllar kira bedelleri ise Yİ-ÜFE (’bir önceki yıl kira bedelinin Türkiye İstatistik Kurumunca yayımlanan Yıllık İstatislik Üretici Fiyatları Endeksi (Yİ-ÜFE - bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde değişim) oranında artırılması suretiyle bulunacak bedeldir.’’) oranında artırılmak suretiyle bulunacak tutarın aylık dönemler halinde ilgili ay içinde ve süresince ve de 12 ay boyunca eşit taksitle ödenecektir.  Süresinde ödenmeyen kira bedellerine 6183 sayılı kanun gereğince gecikme zammı uygulanacaktır.
9- İdareye müracaatlar şahsen yapılacak olup aksi durumda komisyonca herhangi bir sorumluluk kabul edilmeyecektir.
10- Komisyon gerekçelerini belirtmek suretiyle ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.     
11-Taşınmazı kiralayan kiracı, sözleşme esnasında enaz 1 (bir) adet memur kefil göstermek (Belediye Memurları Hariç) ve kefille birlikte sözleşmeyi imzalamak zorundadır
12-Taksi Durağını işletemez ve herhangi bir hak talep edemez.
13-Oto yıkama ve Oto Lastik Sadece Yolcu taşımacılığı yapan araçlar faydanılıcak şekilde kulanılıcaktır.
14-Yatak odalarının 6 tanesini kullanabilecek geriye kalan iki tanesi kurumuzca gerekli görüldüğü zaman kendi hizmetlerinde kullanacaktır.
15- Otobüs firmaları kendilerine reklam için ayrılan yerden başka bir yere (Cam v.b) yere reklam yapıştıramaz.
16- Gece yatak odalarını kullanacak kişilerin kimlik bilgileri ile kaydı yapılıp Emniyet müdürlüğüne bilgi verilecektir.
17-Kiraya verilecek Bürolar  aylık 1.000,00 (Bin YTL)  Yatak odaları ise kişi başı 100,00 (yüz YTL) yi geçmeyecektir. Ortak giderler ,Doğal gaz, Elektrik v.b giderler İşletmeci tarafından kiraya verdiği kiracılardan karşılanacaktır.Bir sonraki yıllar kira artışı  ise tefe-tüfe artışı yapılabilir.
18- 6 adet çift kişilik Yatak odaları,1 adet Hediyelik eşya dükkanı, 1adet Oto yıkama ve Oto Lastik yeri,8 Adet Peron,1 adet Kafeterya,1 Adet Wc,  1 adet Market,1 adet Emanet odası ve otobüs giriş çıkış ücretleri Kiracıya ait olacaktır.(Kira ücretleri Belediyemiz Tarife Cetveline uygun bir şekilde yapılacaktır.)
19- Kiralanan işletmenin Güvenlik ve temizlik işlerinden kiracı sorumlu olacaktır. Denetimine Zabıta müdürlüğümüz yetkili olup, vatandaştan gelen şikayet doğrultusunda gereken cezai işlemleri yapacaktır.
20- SÖZLEŞMEMİZ 3 YIL OLMASINA RAĞMEN İLK YIL SUNULAN ŞARTLAR YERİNE GETİRİLMEDİĞİ TAKDİRDE TEK TARAFLI FESH YAPILACAKTIR. 
21-Market için kullanılacak demirbaşlar (Raf, Dolap vb).Kiracı tarafından temin edilip Sözleşme bitimi Kiracıya iadesi yapılacaktır.

#ilangovtr                                                                                                                                                                                  Basın No ILN01961731

İlan Tarihi : 08.01.2024 00:00