EĞİTİM Haber Girişi : 26 Temmuz 2024 10:03

ÖSYM, 2024-YKS tercih kılavuzunu yayımladı

ÖSYM, 2024-YKS tercih kılavuzunu yayımladı
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2024-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih kılavuzunun yayımlandığını duyurdu.

ALPARSLAN DİYARI- Adaylar, tercih işlemlerini 25 Temmuz - 2 Ağustos 2024 tarihleri arasında gerçekleştirebilecekler.

 

TERCİH İŞLEMLERİ BAŞLADI

 

2024-YKS tercih işlemleri, 25 Temmuz 2024 tarihinde saat 16.00 itibarıyla başlayacak. Adaylar, tercihlerini ÖSYM’nin resmi internet sitesi olan ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması üzerinden bireysel olarak yapabilecekler.

 

SON TARİH 2 AĞUSTOS 2024

 

Tercih işlemleri, 2 Ağustos 2024 tarihinde saat 23.59'da sona erecek. Adayların bu tarihe kadar tercih işlemlerini tamamlamaları gerekiyor. Başvuru merkezlerinden yapılacak tercih işlemleri geçerli olmayacak ve ÖSYM’ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri işleme alınmayacak. Sadece elektronik ortamda yapılan tercihler kabul edilecek.

 

KILAVUZU DİKKATLE İNCELEYİN

 

ÖSYM, adayların tercihlerini yaparken 2024-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nu dikkatle incelemeleri gerektiğini belirtti. Tercih işlemleri sırasında ekranda beliren uyarılara dikkat edilmesi ve işlem sonlandırılmadan önce tüm bilgilerin kontrol edilmesi önem arz ediyor.

 

Bağlantılar ve Bilgilendirme

 

Adaylar, tercih kılavuzuna ve detaylı bilgilere ais.osym.gov.tr adresi üzerinden erişebilecekler. ÖSYM'nin açıklamalarına göre, tercih işlemlerinin sorunsuz tamamlanabilmesi için kılavuzdaki kurallara uyulması gerekiyor.

 

KILAVUZ İÇİN TIKLAYIN!..

 

ÖSYM, adaylara ve kamuoyuna saygıyla duyurur.

 

HABER MERKEZİ

Resmi İlanlar