GÜNDEM Haber Girişi : 10 Mart 2023 12:34

Okul Sporları Malazgirt Turnuvaları Başladı 

Okul Sporları Malazgirt Turnuvaları Başladı 

Okul Sporları Malazgirt Turnuvaları Başladı 

Gençlik ve Spor Bakanlığı Okul Sporları kapsamında Malazgirt Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ve Malazgirt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen liselerarası turnuvalar Satranç ve Mangala branşlarıyla bugün başladı.  

Malazgirt Şehit Yusuf Ulaş İmam Hatip Lisesinde yapılan müsabakalarda finale çıkan öğrenciler 19 Mayıs haftasında düzenlenecek olan finallere katılmaya hak kazandı.  

08 Mart – 19 Mayıs 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek turnuvada Malazgirt'teki öğrenciler; Satranç, Mangala, Badminton, Masa Tenisi, Dart, Okçuluk, Ayak Tenisi, Voleybol, Basketbol ve Futsal branşlarında yarışacaklar.  

Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Ömer Özbey ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Vedat Kaya'nın katılımlarıyla Şehit Yusuf Ulaş İmam Hatip Lisesi'nde düzenlenen etkinliğe liselerde görev yapan Beden Eğitimi Öğretmenleri ile Antrenörler gözlemci ve hakem olarak katıldı. 

“GSB Okul Sporları Amaçları” 

Turnuvalar hakkında bilgi veren Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Ömer Özbey, İlkokul, ortaokul ve lise kademelerinde okuyan sporcu öğrencilerin, Bakanlıkça belirlenmiş spor dallarında spor yapmalarını ve yarışmalara katılmalarını sağlamak dedi. 

Özbey,” Okullarımızda yapılacak Gençlik ve Spor Bakanlı (GSB) Okul Sporları amaçları İlkokul Fiziksel Etkinlikleri (İFET) ve Geleneksel Çocuk Oyunları (GÇO) etkinliklerine katılımı artırmak. Zihnen ve bedenen sağlıklı bireyler yetiştirmek, obezite oranını düşürmek, Okullarda spor kültürünün ve olimpizm ruhunun yaygınlaştırılmasını sağlamak, Öğrencilerin sportif etkinliklere ve oyunlara katılımını sağlayarak zararlı alışkanlıklardan uzaklaştırmak, Uluslararası alanda ülkemizi temsil edecek performans sporcularının keşfedilmesine ortam yaratmak, Uluslararası Okul Sporları Federasyonu (ISF) tarafından düzenlenen uluslararası yarışmalarda ülkemizi başarıyla temsil etmek, İlkokul, ortaokul, lise ve üniversite kademelerindeki başarılı sporcu öğrencilerimizi, ülkemizde ilk defa hayata geçirilen sporcu bursları ile destekleyerek, sporcularımızın okul mu yoksa sporda devam mı konusundaki tereddütlerini gidermek, tam burslu olarak eğitim ve öğrenimlerine devam etmelerini sağlamak.” dedi. 

 “GSB Okul Sporları Hedefleri:” 

Özbey,” GSB Okul Sporları Hedefleri ise, İlkokul, ortaokul ve lise kademelerinde okuyan öğrencilerimizin en az bir spor dalında lisanslı olarak spor yapmasını sağlamak, İlkokul Fiziksel Etkinlikleri (İFET) ve Geleneksel Çocuk Oyunları (GÇO) etkinliklerine katılımın artırılarak, çocuklarımızın erken yaşta sportif yeteneklerinin ortaya çıkarılmasını sağlamak,Muhtelif kademe, kategori ve spor dallarında mahalli ve ulusal düzeyde düzenlenen okul spor yarışmalarına katılımın artırılarak, ülkemizi uluslararası düzeyde temsil edecek performans sporcularının keşfedilmesini ve ortaya çıkarılmasını sağlamak, İlkokul, ortaokul, lise ve üniversite kademelerindeki başarılı sporcu öğrencilerimiz için ülkemizde ilk defa hayata geçirilen sporcu burslarından daha fazla öğrencinin faydalanmasını sağlamak. Bu vesile ile turnuvaların gerçekleşmesi için gerekli imkanları ve desteği sağlayan Gençlik Spor ve İlçe Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü personellerine teşekkür ediyor, turnuvada başarılı olan öğrencilerimize başarılar diliyoruz.”dedi. 

 

Resmi İlanlar