MALAZGİRT Haber Girişi : 24 Temmuz 2023 11:59

Okul harçlıklarını çıkarıyorlar! Malazgirt’te öğrencilerin çapa mesaisi başladı 

Okul harçlıklarını çıkarıyorlar! Malazgirt’te öğrencilerin çapa mesaisi başladı 
Muş’un Malazgirt ilçesinde mevsimlik işçiler tarafından çapaya başlandı. Öğrencilerin yazın çalışacak okul dönemi için harçlıklarını çıkardığı işler rağbet görüyor.    

 

Muş’un Malazgirt ilçesinde yağışlar nedeniyle ekimi bir ay geciken şeker pancarında mevsimlik işçiler tarafından çapaya başlandı. Malazgirt ilçesinde genellikle murat nehri çevresine ekilen şeker pancarı bu sene yaşanan yağışlardan dolayı oldukça verimli hale geldi.

 

 

KAVURUCU SICAKTA ÇAPA MESAİSİ

 

 

Geçimlerini çiftçilikle sağlayan vatandaşlar, şeker pancarını çapalamaya başladıklarını belirtti. İlk çapayı geçtiğimiz aylarda gerçekleştiren çiftçiler, pancarda bu sene beklenen verimi alacaklarına inanıyor. Her tarlada yaklaşık 15-20 işçi çalışıyor. Yazın kavurucu sıcağı altında çapa yapanların tamamı okul harçlıklarını çıkarmak isteyen öğrencilerden oluşuyor.

 

 

HEM AİLESİNE YARDIM EDİYOR HEM DE OKUL HARÇLIĞINI ÇIKARIYOR

 

 

Çapa yaparak okul harçlığını çıkardığını ifade eden lise öğrencisi Muhammed Kalın, “Liseye başlayacağım. Yaz tatilinde pancar işçisi olarak çalışıyorum. Aileme yardım ediyorum. Başka bir yere gitmiyorum. Okul masraflarımı pancardan çıkarıyorum. Annem beni göndermek istemiyor ama zorla geliyorum. Okul masraflarımı çıkarıyorum. Durumumuz pek iyi değil” diye konuştu.

 

Haber:İlhan Güvenir
 

Resmi İlanlar