MALAZGİRT Haber Girişi : 28 Ağustos 2023 14:07

O şimdi çok mutlu! Karanlıkta kalan vatandaşın borcunu ödedi

O şimdi çok mutlu! Karanlıkta kalan vatandaşın borcunu ödedi
İş adamı Kazım Yağmur Karaali köyünde yaşayan ve çalıştığı inşaatta elektrik akımına kapılarak yatağa mahkum yaşayan Murat Kaya’yı ziyaret ederek büyük sürprizle karşılaştı.

 

ALPARSLAN DİYARI- Muş'un Malazgirt ilçesine bağlı Karaali köyünde yaşayan ve çalıştığı inşaatta elektrik akımına kapılarak yatağa mahkum yaşayan Murat Kaya'nın 68 bin liralık elektrik faturası borcunun yarısını üç ay önce Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. yarısını ise hayırsever iş adamı Kazım Yağmur karşılamıştı. 3 sonra aileye ziyarete giden İş insanı Kazım Yağmur, büyük bir sürprizle karşılaştı.

Karaali köyünde yaşayan ve çalıştığı inşaatta elektrik akımına kapılarak yatağa mahkum yaşayan Murat Kaya'yı ilk ziyaretinde çok mutsuz ve üzgün gören iş insanı Kazım Yağmur 3 sonra aileyi ziyaretleri sırasında karşısında, mutluktan yüzü gülen Kaya’yı görünce çok büyük bir sürpriz yaşadı.

 

“BENİ KARALIKTAN AYDINLIĞA ÇIKARDI”

 

Köydeki evinin girişinde iş adamını gülerek karşılayan Murat Kaya, “Bize mutluğu getirdin Kazım bey hoş geldin” dedi. Yatağını evinin girişine seren çocuklarıyla, mutlu bir şekilde yaşamını idame ettiren Murat Kaya, “Bana bu mutluğunu yaşatan, yüzümü güldüren, çocuklarım ile güzel zamanlar geçirmeme vesilen olan iş insanı hemşerimiz Kazım Yağmur’a çok teşekkür ediyorum. Beni karanlıktan alıp aydınlığa çıkardı. Sadece elektrik borcumuz değil, yaşadığım üzücü kazadan dolayı bunalıma girmiştim. Beni hayata Kazım abi bağladı.” dedi.

 

HIZIR GİBİ YETİŞMİŞTİ!

 

Malazgirt ilçesine bağlı Karaali köyünde yaşayan inşaat işçisi Murat Kaya, geçtiğimiz yıllarda çalıştığı bir inşaatta elektrik akımına kapıldıktan sonra yatağa mahkum kalmıştı. Devlet kurumları tarafından yapılan yardımlarla hayatını idame eden Kaya'nın biriken 68 bin liralık elektrik borcu için de VEDAŞ ve hayırsever iş adamı Kazım Yağmur yetişmişti. alparslandiyari.com haberini gördükten sonra Bilecik'ten Malazgirt ilçesine gelen Kazım Yağmur, ilk olarak VEDAŞ görevlileriyle görüşmüştü. Görüşmede VEDAŞ yetkilileri alacakları olan 68 bin liranın yarısından feragat ederken, Yağmur ise geriye kalan yarısını ödeyerek Murat Kaya'nın evine yeniden enerji verilmesini sağlamış aileyi karalıktan kurtarmıştı.

 

İş insanı Kazım Yağmur,3 ay sonra Malazgirt ziyaretleri kapsamında köyde aileyi de ziyaret ederek çocuklara, oyuncak ve gıda malzemesi desteği verdi. Bilecik'ten Malazgirt'e ziyarete gelen İş İnsanı Kazım Yağmur, Kaya ailesinin son durumu görmek için Karaali köyüne gitti.

 

İş insanı Yağmur, aileyi ziyaretinde ailenin mutluğunu gördüm, buda benim içinde büyük bir sürpriz oldu dedi.

 

İş insanı Yağmur, “Murat Kaya abimizi üç aya önce ziyaret ettiğimde, büyük bir talihsiz kaza atlatmış ve adeta hayata küsmüştü. Yaklaşık 68 bin lira borcunun olduğunu öğrenmiştim. Elektrikleri kesikti. Bilecik'ten Karaali köyüne geldim. İlk önce VEDAŞ'tan Murat abimin elektrik borcunu ödedim. İlk defa çocukları ile çizgi film izlemle fırsatı bulmuştu. O zaman hayatına küsmüş gülmeyi unutmuştu. Bugün ise beni gülerek karşıladı. Çok mutlu oldum. Murat abimiz için bugünde yarında elimizden ne gelirse yardımcı olacağım. Murat abimiz mutlu, eşi ve çocukları mutlu, bizler mutluyuz.” dedi.

Muhabir İlhan Güvenir

Resmi İlanlar