Nevzat Kaya geri mi dönecek?

Teknolojik dönüşümle birlikte Muş’ta eksikliği fazlasıyla hissedilen güncel bir haber sitesinin olmayışı yerel kamuoyunu takip edenleri üzüyordu. Basın İlan Kurumu’nun (BİK) teşvikiyle bu boşluğu kapatma idealiyle yola çıkan Alparslandiyari.com ekibini bu girişimlerinden dolayı yerel medya alanında çalışmalar yapan bir isim olarak kutluyorum.    

 

Bir süre önce yerel kültür, amatör spor faaliyetleri, sanatsal faaliyetler, yerel yaşam gibi konularda görüntüler çekerek aktarabilmek adına Ferengiz adlı bir YouTube kanalı açtım. Hobi olarak ilgilendiğim kanalımda Türkiye’nin her yerinden bahsettiğim öğelere yer vererek yerel kültürel faaliyetlere katkı sunmayı amaçlıyorum.  Ancak bu girişim özveri ve emek gerektirdiğinden her ne kadar güncel tutabilsem de yerel gündemden uzak kalmamak adına bir şeyler yazmak istiyordum. Alparslan Diyarı gazetesinin de dijitalde güncel ve hedefi büyük bir mecra olduğunu öğrenince bir şeyler karalamak istedim. Hangi konuyla giriş yapacağımla zaman kaybederken duyarsız kalamayacağımız bir gelişme oldu ve sırası diye düşünerek yazmaya başladım.

 

Peki neydi o gelişme? Muş'ta bayram havası estiren ve 90'lı yılların futbol atmosferini geri getiren Muşspor Başkanı değerli Nevzat Kaya'nın "yalnız bırakıldık" diyerek veda etmesiydi. İstifa, futbol camiasında şok etkisi yarattı. Medya, akademi ve futbol camiası Kaya'nın veda etmesine üzüldü.

 

Kulüp başkanlığına daha iyi biri gelecekse ve daha iyi noktaya taşınacaksa zaten Kaya gibi profesyonel isimler takımın önünü açar. Onlarca durumu çok iyi olan Muşlu iş insanının Başkan'ı yalnız bırakması ve kulübün yeterli desteği görememesi Kaya'yı zor bir tercihe yöneltti. Muş’ta valilik desteğiyle spor alanında önemli tesisler kazandırıldı. Bu tesislerin faal olması ve gençlerin kötü alışkanlıklardan korunması adına profesyonel ligde olan Muşspor’un yanı sıra amatör spor faaliyetlerin tartışmasız bir şekilde herkes tarafından desteklenmesi gerekiyor. Bu konuyla ilgili başka bir zamanda geniş bir dosya çalışması yapabilirim.

 

Öte yandan Muşspor'un uzun yıllar sahipsiz kalması Kaya'dan sonraki süreç için maalesef belirsizliğe işaret ediyor. Spor insanından eğitimcisine, gazetecisinden mühendisine kadar kaliteli ve kalifiye insanları kaybetmeye alışkın olan bölgemiz en büyük imtihanlarından birini veriyor. Tarihinde medyada ve kamuoyunda bu kadar popüler olamayan bir futbol takımı ve şehir bu imtihanı geçerse 1. ve 2. Lig kaçınılmaz olacaktır diye düşünüyorum. Öncelikle yerel kurum ve kuruluşlar başta olmak üzere iş insanları ardından vatandaşlar üzerine düşeni yaparsa başarı kolaylıkla gelecektir.

 

Futbol bir aşk ve tutku. Bu nedenle insanların kısıtlı sosyal hayatı olan bölgelerde daha fazla öne çıkan bir spor. Özellikle çocukların kişisel gelişimleri için kurulan futbol akademisi de büyük bir yara aldı. En çok üzüldüğümüz kısım bu nokta oldu. Çocuklar ne hayallerle bu okula kayıt yaptırmışlardı…

 

Transfer sezonu ve yeni dönem hazırlıkları başlarken bir an önce herkes üzerine düşeni yapmalı. Muş'ta yaşayanlardan tutun da batı illeri ve Avrupa'da yaşayan hemşerilere kadar herkes bir an önce Muşspor ve Kaya'ya destek olmalı. Futbol ruhu dağılmadan 3. Ligde başarıya odaklanılmalıdır. Geçtiğimiz sezon bir başarı elde edilemese de takımın 3. Lig’de kalmasını değerli görmemiz lazım. Sıfırdan kurulan bir takım ve şartlar düşünüldüğünde başarı için acele edilmemesi gerekiyor. İlimiz takımlarının batı illerine maça gitmesi bile gurbetçiler için “memleketimiz ayağımıza geldi” yorumları yaptırıyor. Bu duygu bile kanımca sıla özlemi ve futbol sevdası olan kişilerde ünsiyet duygusu oluşturuyor.

 

Sonuç olarak, SEVGİ ve DESTEK mesajları maddiyattan daha önemli ve direkt yüreğe etki ediyor. Eminim sayın Başkan da bu süreçte kendisine gösterilen ilgiye duyarsız kalmayacaktır. Peki Nevzat Kaya geri dönmeli mi? Bence dönmeli.