SPOR Haber Girişi : 26 Mayıs 2024 02:31

Nefesler tutuldu Muşlular maziyi hatırladı: Artık son söz Eskişehir’de!

Nefesler tutuldu Muşlular maziyi hatırladı: Artık son söz Eskişehir’de!
1984 Muşsspor TFF 3. Lig final maçında Eskişehir’de Erbaaspor ile karşı karşıya gelecek. Nefeslerin tutulacağı maç öncesinde maziye götüren görüntüler Muş taraftarlarını duygulandırdı…

ALPARSLAN DİYARI- Uzun yıllar sonra 3. Lig’e çıkan ardından da Play-Off’a kalma başarısı sergileyen Muşsspor’un Eskişehir’deki final maçı için binlerce Muşlu akın etti. Muş’tan çok sayıda özel otobüs kalkarken, Bursa, İstanbul, Ankara ve Yalova gibi çevre illerin yanı sıra Mersin, Adana gibi büyükşehirlerden de çok sayıda Muşlu maç için Eskişehir’in yolunu tuttu.  

 

Gazeteci Y. Özgür Bülbül’ün eski Muşsporlu oyuncu Selami Yatcı’dan bir belgesel hazırlamak üzere ulaştığı Muşsspor’un 1990’da 2. Lig’e çıktığı görüntüler sosyal medyada ilgi gördü. TRT ve yerel basın arşivinden derlenen görüntüler Muşlu taraftarları maziye götürdü.

 

AMATÖR RUHLA GELEN BAŞARI

 

Gazeteci Bülbül görüntülerle ilgili yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: “Amatör ruhun 2. Lige taşıdığı Muşspor, dönemin taraftarı ve kenetlenen bir şehrin ruhuyla üst lige çıkmayı başardı. 1990'lı yıllardaki bu başarı ve görüntüler büyük bir hikayenin minik bir özeti. 3 metre karda eksi 30 derecede maça gelen ve maça yetişememe korkusuyla bir gün önceden stada gelip yatan taraftarların desteği ve amatör ruh sayesinde şampiyon olan takımın 2. Lig'e (Günümüz 1.Lig'i) çıkacağı final maçı olan Iğdırspor karşılaşmasının özeti ve şampiyonluk kutlamaları.”

 

Öte yandan binlerce taraftarın geldiği Eskişehir’de tam bir şampiyonluk havası esiyor. Herkesin kenetlendiği maç öncesi taraftarlar galibiyetle şehre 2. Lig’in armağan edilmesini dört gözle bekliyor.

 

ÖZEL HABER: VEYSEL EŞİN

 

 

Resmi İlanlar