MUŞ Haber Girişi : 12 Eylül 2024 14:55

Muşta farklı bir ekmek mücadelesi

Muşta farklı bir ekmek mücadelesi
Muş hayvan pazarında ekmeğini seyyar satıcılıkla kazanan Muhammet Sarıkaya, dede ve baba mesleğini sürdürüyor.

ALPARSLAN DİYARI-Sarıkaya, İstanbul’dan getirdiği uygun fiyatlı giysi ve ayakkabıları, köylülerin yoğun ilgisi sayesinde satıyor. Muş’ta her yıl tekrarladığı bu ticaret serüveninde, pazarın ona sunduğu fırsatlarla hayatını kazanıyor.

 

"KÖYLÜLERİN İLGİSİ SAYESİNDE AYAKTAYIZ"

 

Her yıl Muş hayvan pazarına gelen ve burada yaklaşık bir ay boyunca satış yapan Muhammet Sarıkaya, bu sürecin kendisi için verimli geçtiğini belirtiyor. Özellikle köylülerin gösterdiği yoğun ilginin, satışlarına olumlu yansıdığını ifade eden Sarıkaya, şunları söyledi: "İstanbul’dan getirdiğimiz giysi ve ayakkabı çeşitlerini Muş'ta uygun fiyatlarla satıyoruz. Buradaki köylü vatandaşlarımız ürünlerimize ilgi gösteriyor ve satışlarımız gayet iyi. Her kesimden insana hitap eden ürünlerle ekmeğimizi çıkarıyoruz."

 

 

"SABAH ERKEN GELİP ÖĞLEN SAATLERİNDE BİTİRİYORUZ"

 

Muş’ta kalış süresi boyunca pazarın yoğunluğuna bağlı olarak çalışma düzenini şekillendiren Sarıkaya, sabahın erken saatlerinde tezgahını açıyor ve öğle saatlerine kadar satış yapıyor. Pazarın öğle saatlerinde boşalmasıyla satışlarının azaldığını söyleyen Sarıkaya, buna rağmen işlerinin iyi gittiğini belirterek, “Allah’a şükür satışlarımız güzel” diyerek memnuniyetini dile getirdi.

 

Her yıl Muş’a gelerek hem köylülerin ihtiyaçlarını karşılayan hem de kendi geçimini sağlayan Sarıkaya’nın bu mücadele dolu hayatı, şehir şehir gezerek ekmek mücadelesi veren binlerce seyyar satıcının ortak hikayesini de yansıtıyor.

 

 

HABER TUNCAY ÇANGA

Resmi İlanlar