MUŞ Haber Girişi : 19 Eylül 2023 13:58

Muşta  19 Eylül gaziler günü kutlandı

Muşta  19 Eylül gaziler günü kutlandı
Muş’ta 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.
Muşta  19 Eylül gaziler günü kutlandı

ALPARSLAN DİYARI- Hükümet Konağı önünde Atatürk Anıtı’na valilik, belediye ve gaziler derneği tarafından çelenk bırakılarak, saygı duruşu sonrası İstiklal Marşı okundu.

 

 

 
Törende günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Binbaşı Mustafa Derih savunulması uğuruna hayatını feda etmeyi göze alarak gazilik onuruna erişen kahramanların kıvanç gününü kutlamanın derin heyecan içinde olduklarını söyledi.

 

 

 

 


Sözlerine devam eden Binbaşı Derih, “Ülkemizin bugün ulaştığı seviye, başta kurtuluş savaşı olmak üzere, Kore’de Kıbrıs’ta, teröristle mücadele Harekâtı’nda, 15 Temmuz hain darbe girişiminde, Fırat kalkanı, zeytin dalı, barış pınarı ve bahar kalkanı harekâtlarında, Cerablus ta, El-babta, Afrin'de ve İdlip'de hayatlarını kaybeden aziz şehit ve gazilerimizin eseridir. Başta ebedi başkomutanımız gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle anıyor, hayatta olan gazilerimize, gazilerimizin muhterem anne ve babalarına, saygıdeğer eşlerine, sevgili evlatlarına ve her zaman desteğinden güç aldığımız yüce milletimize şükran ve saygılarımızı sunuyoruz” dedi.

 

 

 

 


Törene Vali Vekili Hasan Taş, Belediye Başkan Vekili Muhterem Bozkurt. İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Kasım Ermiş İl Emniyet Müdür Serkan Kahraman, siyasi parti temsilcileri, gaziler, polis ve askeri erkân ile katıldı. 

 

 

 

 

Tören daha sonra toplu halde hatıra fotoğraf çekilmesi ile sona erdi.

 

HABER: KADER AKÇİL

 

 

 

 

 

 

 

 

Resmi İlanlar