MUŞ Haber Girişi : 06 Ağustos 2024 08:41

Muşsporun Geleceği Altınçağ Futbol Akademisi ile emin ellerde

Muşsporun Geleceği Altınçağ Futbol Akademisi ile emin ellerde
Muş’ta üç yıllık geçmişe sahip Altınçağ Futbol Akademisi, sınırlı sayıda kontenjanla, Muşsporuna sevdalı gençleri eğitmeye devam ediyor. Akademinin hedefi, futbol eğitimi alan çocukları Muş spor için ter dökecek düzeye getirmek.

 

ALPARSLAN DİYARI-Futbol oynadığı dönemlerde il dışında oynamanın zorluklarını bire bir yaşayan ve memleket futboluna öncelik veren İstanbul Büyükşehir Belediye Spor geçmişine sahip genç teknik direktör Abbas Bakış, Altınçağ Futbol Akademisi ile Muş’ta dikkatleri üzerine çekiyor. Küçük yaşta büyük takımların radarında olan özel bir yetenek olarak hatırlanan Abbas Bakış, şimdi akademinin teknik patronu olarak, çocuklara futbol sevgisi aşılıyor.

 

 

HEDEF: MUŞ SPOR İÇİN FUTBOLCU YETİŞTİRMEK

 

Altınçağ Futbol Akademisi, 3 aylık yaz dönemi ve devamında 12 aylık futbol eğitimleri ile hedef kitlesinin Muşspor ve süper lig takımlarına futbolcu yetiştirmek olduğunu belirtiyor. Üç yıllık bir geçmişe sahip olan akademi, üç eğitmen ile haftanın belirli günlerinde 11-12 yaş grubundan 40 çocuğa futbol eğitimi veriyor. Akademinin sahibi Abbas Bakış, çocukların gelişimindeki ilerlemenin kendilerini oldukça mutlu ettiğini ifade ediyor.

 

 

VELİLERİN BEKLENTİLERİNE CEVAP VERİYORUZ

 

Kısa bir geçmişe sahip olmalarına rağmen, veliler tarafından gösterilen ilgiden dolayı teşekkür eden Bakış, kurslarının dolu dolu geçtiğini belirtiyor. 40’a yakın 11-12 yaş grubunda eğitim alan öğrencileri olduğunu ve kontenjanlarını zorlayarak bu noktada kaldıklarını belirten Bakış, velilerin çocukları ile yakından ilgilenmelerini istediklerinin bilincinde olduklarını vurguluyor. "Sonuçta kalabalık tutarak daha iyi paralar kazanabilirdik ama bize güvenen velilerimizin çocukları ile yakından ilgilenmelerini istediklerinin bilincindeyiz. Burada eğitimciyiz ve günlerimiz oldukça iyi geçiyor" dedi.

 

 

HEDEF MUŞ SPOR OLMALI

 

Bakış, küçük yaştaki çocukların gelecek adına hedef olarak görebilecekleri kısa vadeli ortamın kendi memleketlerinin takımı olması gerektiğini belirtiyor. “Çocuk yaştaki futbol eğitimi alan birisi şunu bilmeli: Yarın iyi olursam, iyi futbol oynarsam kendi memleketimin takımında oynayabilirim. Muş’ta hizmet veren bir akademi olarak, Muş sporunu hedeflerinin başında gösteriyoruz. Üst düzey yeteneklerimiz olacaktır elbet, o zaman süper lig takımlarıyla temasa geçebiliriz. Aidiyet duygusunun oluşması için önceliğimiz Muşspor. Muşsporun başarısı, bu çocuklarımızın heyecanı ve konuya adapte olmaları demektir. Altınçağ Futbol Akademimize güvenen ve çocuklarını bizlere teslim eden velilerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

 

HABER SEVDA BALKAYA

Resmi İlanlar