MUŞ Haber Girişi : 24 Ağustos 2024 11:59

Muşlular sokak hayvanlarına duyarsız: Tepki gösterdi

Muşlular sokak hayvanlarına duyarsız: Tepki gösterdi
Muş'ta sokak hayvanlarına mama ve tedavi desteği sağlayan Melek Gergin, sokak hayvanlarına yönelik halkın ilgisizliğine tepki gösterdi.

 

ALPARSLAN DİYARI- Üç çocuk annesi Gergin ve arkadaşları tarafından kurulan Sevgi Ekibi, mahallelerdeki sokak hayvanlarını besleyip, tedavi ettirerek yaşamlarını sürdürebilmeleri için destek oluyor.

 

Gergin, sokaklarda karşılaştıkları hasta kedileri kendi imkanlarıyla veterinere götürüp tedavi ettirdiklerini ve hastalık süreçlerini yakından takip ettiklerini belirtti. Ancak, Muş halkının sokak hayvanlarına yeterince ilgi göstermediğini ifade eden Gergin, “Muşlular sokak hayvanlarına ilgide oldukça duyarsız. Biz sokak patilerine emanet gözüyle bakıyoruz. Evimizde cins kedilerimiz de var. Tedavi süreci uzun ve zor olan kedilerimizi evimizde besleyip iyileştikten sonra sahiplenilmelerine yardımcı oluyoruz. Gücümüz yettiği sürece sokak hayvanlarına destek olmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Gergin, Muş Alparslan Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tülay Yazıcı'nın kendilerine sınırsız destek sunduğunu belirterek, “Hocamız Tülay Hanım bizi her zaman destekliyor. İhtiyacımız olduğunda bize gönüllü olarak yardım ediyor ve durumlarımızı takip ediyor. Onun gibi özel insanların sayısının artmasını ümit ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

Muş’taki veterinerlerin de kendilerine önemli destekler sunduğunu ifade eden Gergin, veterinerlere teşekkür etti. Kronik alerjik rahatsızlığına rağmen yardımlarını sürdürdüğünü belirten Gergin, Muş halkına sokak hayvanlarına karşı daha duyarlı olmaları çağrısında bulundu. Gergin, “Sokak hayvanları bize emanet ve bu gözle bakılmalı. Biz, üç arkadaş olarak sokak hayvanlarına destek olmaya devam edeceğiz” dedi.

 

HABER SEVDA BALKAYA

 

 

Resmi İlanlar