SAĞLIK Haber Girişi : 23 Aralık 2023 17:21

Muşlular dikkat! Ölümcül olabilir...

Muşlular dikkat! Ölümcül olabilir...
Muşta soğuk geçen kış mevsimi ölüme neden olabilir. Uzmanlar, soğuk havalarda görülen göğüs ağrısı ve kalp krizi riskinin arttığına dikkat çekerek, bunun ölümcül olabileceğini açıkladı.

ALPARSLAN DİYARI- Kış aylarıyla birlikte soğuk havalar da yüzünü gösterdi. Uzmanlar ise kalp ve akciğer sağlığını etkileyen soğuk havalara karşı vatandaşları uyardı.

 

 

 

 

Soğuk havaların kalbi olumsuz etkilediğine dikkat çeken uzmanlar, kalp hastalarının soğuk havalarda çok fazla zorlanmaması gerektiğini söyledi. Özellikle hava sıcaklığının 12 derecenin altına düşmesinin kalp sağlığı açısından risk oluşturduğunu vurgulayan uzmanlar, bunun kalp krizi riskini de 3 kat artırdığı bildirdi.

 

 

 

 

Uzmanlar, kalbin beslenme bozukluğuna bağlı göğüs ağrısı, kalp krizi ve ani ölümlerin görülmesine yol açan soğuk havalarda daha dikkatli olunması gerektiği belirtirken, soğuk havanın aynı zamanda kuru olması nedeniyle solunum yollarını tahriş ettiğine dikkat çekti.

 

 

 

 

Soğuk havanın mukus üretimini artırması nedeniyle astımı da artırabileceğine değinen uzmanlar, küf alerjisi olan ve astımı olan kişilerde, alerjene maruz kalmanın astım semptomlarını kötüleştirebileceğini kaydetti.

 

 

 

“HABER MERKEZİ”

 

 

 

 

 

Resmi İlanlar