BÖLGE Haber Girişi : 22 Eylül 2023 10:43

Muşlular dikkat! Gece başlayacak 9 ay boyunca sürecek

Muşlular dikkat! Gece başlayacak 9 ay boyunca sürecek
Türkiye'de yağmurlar yavaş yavaş başlıyor. Elazığ, Erzincan, Erzurum, Malatya, Tunceli, Kars, Iğdır, Ardahan, Van, Bingöl, Hakkari, Bitlis, Ağrı ve Muş'ta da akşam saatlerinden itibaren yağışlar bekleniyor. 

ALPARSLAN DİYARI- Türkiye'de vatandaşların gözü kulağı hava durumuna çevrilmiş durumda. Vatandaşlar artık havaların ne zaman soğuyacağını ve yağmurların tam olarak ne zaman etkili olacağını merak ediyor. 

 

DOĞU ANADOLU İÇİN YAĞIŞ UYARISI

 

Erzincan’ın da aralarında bulunduğu Doğu Anadolu Bölgesi genelinde havanın parçalı bulutlu, kuzey ve doğu kesimlerinin yer yer çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği bekleniyor. 

 

9 AYLIK SÜRECE GİRİYORUZ 

 

Türkiye'de yağmurlar yavaş yavaş başlıyor. Elazığ, Erzincan, Erzurum, Malatya, Tunceli, Kars, Iğdır, Ardahan, Van, Bingöl, Hakkari, Bitlis, Ağrı ve Muş'ta da akşam saatlerinden itibaren yağışlar bekleniyor. 9 ay boyunca sürecek zorlu kış dönemine de 27 Eylül'den sonra giriyoruz.


Son değerlendirmelere göre, yurdun kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz, Erzurum, Erzincan, Iğdır, Ağrı, Kars, Ardahan çevreleri, Van'ın güney kesimleri ile bu akşam saatlerinde Sivas, Kahramanmaraş, Kayseri'nin doğusu, Osmaniye'nin doğusu, Malatya, Adıyaman, Şanlıurfa çevreleri ve Gaziantep'in doğu kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

 

HAVA SICAKLIKLAR BİR SÜRE DAHA MEVSİM NORMALLERİ ÜSTÜNDE SEYREDECEK 

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklıklarının ülke genelinde artarak mevsim normallerinin 2 ila 6 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor. Rüzgârın, genellikle kuzeyli, Doğu Akdeniz kıyıları ile yurdun doğusunda güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

 

HABER MERKEZİ

 

Resmi İlanlar