MUŞ Haber Girişi : 11 Temmuz 2024 09:19

Muşlular diken üstünde: Son günlerde yaşanan depremler korkutuyor!

Muşlular diken üstünde: Son günlerde yaşanan depremler korkutuyor!
Muş, son günlerde art arda meydana gelen depremlerle sarsıldı. Bölgede yaşayan vatandaşlar, sürekli yaşanan sarsıntılar nedeniyle büyük bir panik ve endişe yaşıyor.

ALPARSLAN DİYARI- Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamaya göre, Muş'ta son 24 saat içinde 2 deprem meydana geldi. 

 


ÖNCE BULANIK İLÇESİ SALLANDI

 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Bulanık'ta 2 gün önce 19.47'de 2.1 büyüklüğünde bir deprem olduğunu paylaştı. Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 2.2 olarak açıkladı. 5 kilometre derinlikte meydana gelen depremin merkez üssü Kurganlı yerleşim yeri olarak duyuruldu.

 

 

AKŞAM SAATLERİNDE VARTO SALLANDI

 

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgilere göre, depremin şiddeti 3.3 olarak ölçüldü. Depremin merkez üssü Varto ilçesi Kartaltepe olarak belirtildi.

 

 

VATANDAŞLAR ENDİŞE DUYUYOR


Son 24 saat içerisinde iki farklı ilçede yaşanan iki depremin ardından Muşlu vatandaşlar endişe içinde düşünüyor. Daha önce de büyük depremlerin yaşandığı bu bölgede bunun bir sinyal olduğunu düşünenler de var. Büyük bir felaketin yaşanmamasını dileyen Muşlu vatandaşlar tedbir almaya başladıklarını kaydettiler.

 

 


VEYSEL EŞİN

Resmi İlanlar