MUŞ Haber Girişi : 29 Temmuz 2024 14:28

Muşlu vatandaşların en büyük korkusu kapıda: Muş yıkılabilir!

Muşlu vatandaşların en büyük korkusu kapıda: Muş yıkılabilir!
Muşlu vatandaşlar endişe ile bekliyor.

ALPARSLAN DİYARI- Geçtiğimiz günlerde deprem bilimci Moriwaki, Bingöl ve çevresinde büyük bir depremin meydana geleceğini belirterek uyarılarda bulundu. Geçtiğimiz günlerde meydana gelen 4.2’lik Bingöl depremi Muşlu vatandaşları tedirgin etmeye başladı. Deprem bilimcilerin sık sık uyarılar yaptığı Bingöl ve çevresi endişe halinde bekliyor.


 

BİNGÖL İLE MUŞ KOMŞU KADERİ PAYLAŞABİLİR

 

Ayrıca, Kuzey Anadolu Fay hattı ve Doğu Anadolu fay hatlarının kesişimi sebebiyle de Erzincan, Bingöl-Karlıova ve Tunceli şehirlerine çevrilmiş durumda. Muş’a yakın olan bu fay hattı, İlimizin komşusu olan Bingöl-Karlıova ve Tunceli depremlerinden etkileneceğini sık sık gündeme getiriyoruz.

 

 

DEPREME HAZIR OLUN!

 

Japon inşaat mühendisi Yoshinori Moriwaki, Bingöl’de meydana gelen depremin ardından dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde yer alan illeri uyaran Moriwaki, Bu bölgede yaşayan vatandaşların dikkatli olarak hazırlık yapmaları için uyarıda bulundu.

 

 


MUŞ YIKILABİLİR

 

Uzmanlar, yaptıkları değerlendirmelere göre Bingöl’de 7 ve üzeri şiddetinde bir depremin beklendiğini belirtiyor. Bingöl’ün Muş’a komşu olması ve beklenen depremin şiddetinin daha yüksek olması, bu ihtimali daha da artırıyor. Olası bir Bingöl depreminde Muşun da hemen hemen Bingöl kadar etkileneceği ve yıkıcı sonuçları beraberinde getireceği kaydedildi.


HABER MERKEZİ 
 

Resmi İlanlar