EKONOMİ Haber Girişi : 21 Eylül 2024 08:18

Muşlu üreticiler dikkat! Tarım Bakanı açıkladı: Şeker pancarı fiyatıyla ilgili yeni gelişme

Muşlu üreticiler dikkat! Tarım Bakanı açıkladı: Şeker pancarı fiyatıyla ilgili yeni gelişme
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, şeker pancarı alım fiyatlarının gelecek hafta açıklanacağını belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin su stresi altında olduğuna dikkat çekerek su yönetimine yönelik uyarılarda bulundu.

 

ALPARSLAN DİYARI- Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, şeker pancarı alım fiyatının gelecek hafta duyurulacağını belirtti. Konya'da katıldığı bir programda açıklamalarda bulunan Yumaklı, fiyat belirlemesinde dikkatli bir hesaplama süreci yürüttüklerini ifade etti. Çiftçilerin beklentilerine yanıt verecek bir fiyatın duyurulacağına işaret etti.

 

AK PARTİNİN TARIMDAKİ HEDEFLERİ

 

Yumaklı, Türkiye Yüzyılı vizyonu doğrultusunda önemli tarımsal hedeflere ulaşma amacı taşıdıklarını söyledi. Ak  Parti'nin 22 yılda Türkiye'nin çehresini değiştirdiğini vurgulayan Bakan, Türkiye’nin tarımsal ihracatında büyük artış yaşandığını ve 2024 yılı için hedefin 35 milyar dolar olduğunu belirtti.

 

Buna ek olarak, tarımda üretim planlamasının 1 Eylül itibarıyla devreye girdiğini ve desteklerin artık 3 yıllık dönemler halinde önceden açıklanacağını dile getirdi. Desteklerin nakit olarak verilmesi uygulamasının da yeniden başladığını sözlerine ekledi.

 

TÜRKİYE SU STRESİ ALTINDA

 

Bakan Yumaklı, su kaynaklarıyla ilgili önemli uyarılarda bulundu. Türkiye'nin kişi başına 1313 metreküp su düşen bir ülke olduğunu belirterek, suyun verimli kullanılmaması durumunda bu miktarın 1000 metreküpün altına düşebileceğini ve Türkiye'nin "su fakiri" ülkeler arasına girebileceğini söyledi.

 

Su yönetimi konusunda damla sulamanın yaygınlaşması için devletin üreticilere büyük destek sağladığını belirten Yumaklı, sulama sistemlerinin modernleştirilmesi için yatırımların sürdüğünü aktardı. Belediyeler ve sanayide suyun yeniden kullanımı gibi projelerle su tasarrufuna önem verildiğini vurguladı.

 

ANADOLU AJANSI

 

Resmi İlanlar