MUŞ Haber Girişi : 27 Ağustos 2024 11:04

Muşlu Şehit Erkan Selçuk kabri başında anıldı

Muşlu Şehit Erkan Selçuk kabri başında anıldı
2023 yılında Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde şehit olan Muş Merkez Hasköy nüfusuna kayıtlı Piyade Sözleşmeli Er Erkan Selçuk, şahadetinin yıl dönümünde kabri başında dualarla anıldı.

ALPARSLAN DİYARI - Terörle Mücadele ve Vazife Kahramanları ve Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Muş Şubesi, kahraman şehit Erkan Selçuk’un kabri başında anlamlı bir anma programı düzenledi. Dernek Muş Şube Başkanı Gökmen Taylan’ın öncülüğünde düzenlenen ziyarete dernek üyeleri de katıldı.

 

 

Program kapsamında, şehidin kabri başında Kur'an-ı Kerim okundu ve dualar edildi. Anma etkinliğinde konuşan Gökmen Taylan, şehitliği "ölüm değil, var olmanın başlangıcı" olarak nitelendirdi ve şehitlerin unutulmasının asla mümkün olmadığını vurguladı.

 

 

 

Gökmen Taylan, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Şehitlerimizi unutmamız mümkün değildir. Hainler şunu iyi bilsinler: Bizler bir ölür, bin diriliriz. Şehitlik bizler için bir ölüm değil, var olmanın başlangıcıdır. Şehitlik mertebesi en yüksek mertebedir. Bizim için bu kadar önemli bir makamın sahiplerini, şehitlerimizi unutmamız mümkün değildir. Erkan Selçuk kardeşimiz, bu kutsal topraklar için canını feda etmiş, şehadet mertebesine ulaşarak vatanımızın ne kadar kıymetli olduğunu herkese göstermiştir."

 

 

Taylan, şehitlerin ailelerinin kendilerine emanet olduğunu belirterek, "Bu vatanın her bir karışında şehit kanı vardır. Bayrağımız inmesin, ezanlar susmasın diye onlarca şehidimiz canlarını verdi. Bu vatanın sahibi şehitlerimizi asla unutamayız, aileleri bizlere emanettir. Erkan Selçuk kardeşimize Allah'tan rahmet, ailesine sabırlar diliyorum," dedi.

 

,

 

Ziyaret, şehidin anısına yapılan dualarla son bulurken, katılımcılar Erkan Selçuk’un şahadetinin yıl dönümünde bir kez daha vatan sevgisinin önemine vurgu yaptı.

 

 

HABER MERKEZİ

FOTO: SOSYAL MEDYA

Resmi İlanlar