MALAZGİRT Haber Girişi : 24 Mayıs 2024 06:00

Muşlu öğrenciler Malazgirt’ten sonra Ahlat’a gittiler!

Muşlu öğrenciler Malazgirt’ten sonra Ahlat’a gittiler!
Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) Eğitim Fakültesi İngilizce ve Türkçe Öğretmenliği programları tarafından 20 gün önce Malazgirt ziyaretleri sonrası Ahlat ve Tatvan gezisi yaptılar.

 

 

 

 

ALPARSLAN DİYARI- MAUN Eğitim Fakültesi İngilizce ve Türkçe Öğretmenliği öğrencilerine yönelik düzenlenen gezi programına katılan 110 öğrenci, Ahlat tarihine ve kültürüne tanıklık ederek unutulmaz bir deneyim yaşadı.

 

 

Geziye Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Veysel Emir Eke, Yabancı Diller Eğitimi Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Sabahattin Yeşilçınar, Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Muhammed Tunagür, Türkçe Eğitimi ABD Başkanı Doç. Dr. Teymur Erol ve Türkçe Eğitimi Ana Bilim Dalından Dr. Öğr. Üyesi İhsan Güzel katıldı.

 

 

 

 

Bitlis’in Ahlat ilçesinin tarihi ve turistik yerlerini gezen öğrenciler gün boyu süren gezide ilçenin sosyal, kültürel ve tarihi hakkında rehberler tarafından bilgilendirilerek eğlenceli vakit geçirdiler. İlçe turu kapsamında Abdurrahman Gazi Türbesi, Ahlat Selçuklu Mezarlığı, Ahlat Müzesi, Harabe Şehir, Ahlat Sahil Kalesi, Emir Bayındır Kümbeti ve tarihi kümbet ziyaretleriyle birlikte tekne gezisi düzenlendi.

 

 

 

İlçenin tarihi dokusuna hayranlıklarını gizleyemeyen öğrenciler, gezdikleri mekânlarda hatıra fotoğrafları çektirdi. Gezi programı kapsamında Tatvan sahilinde keyifli dakikalar geçiren öğrenciler ilçe merkezinde düzenlenen etkinliklere katıldı.

 

 

Geziye katılan üniversitemiz öğretim üyeleri ve öğrencileri, geziye desteklerinden dolayı Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican, Rektör Yardımcısı ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kenan Yıldırım, Bitlis Gençlik ve Spor İl Müdürü Bilal Elkatmış ve Ahlat Gençlik İlçe ve Spor Müdürü İbrahim Elbir’e teşekkürlerini iletti.

 

 

 

 

HABER MERKEZİ

 

Resmi İlanlar