MUŞ Haber Girişi : 29 Eylül 2024 08:33

Muşlu minik ellerden büyük duyarlılık: Lale Vadisi’nde çevre temizliği

Muşlu minik ellerden büyük duyarlılık: Lale Vadisi’nde çevre temizliği
Masal Dünyam Kreş ve Gündüz Bakımevi öğrencileri, Lale Vadisi Parkı'nda düzenledikleri çevre temizliği etkinliği ile doğaya duyarlı bir nesil olmanın ilk adımlarını attı.

ALPARSLAN DİYARI- Çevre bilincini küçük yaşlarda aşılamayı hedefleyen bu anlamlı etkinlikte minik öğrenciler, çevreyi temizleyerek doğayı korumanın önemini uygulamalı olarak öğrendi.

 

Kurucu Abdülmuttalip Bingöl’den Önemli Mesajlar

 

Kreşin Kurucusu Abdülmuttalip Bingöl, etkinlik sonrası yaptığı açıklamada, çevre kirliliğinin küresel ısınmaya yol açtığını vurguladı. Bingöl, artan nüfus yoğunluğu, yanlış enerji kullanımı ve bitki örtüsünün zarar görmesinin tüm canlıların neslini tükenme riski ile karşı karşıya bıraktığını ifade etti. Bingöl, "Çevre kirliliğini engellemek ve doğanın ekolojik dengesini korumak hepimizin sorumluluğu," dedi.

 

 

 

"Gelecek Nesillere Güzel Bir Dünya Bırakmak İçin"

 

Hazırlık Grubu öğrencileri ile gerçekleştirilen bu etkinlikte, su, hava ve toprak kirliliği gibi çevresel sorunlar üzerine eğlenceli ve eğitici bir öğrenme süreci yaşandı. Küçük çocuklara, çevreyi temiz tutmanın doğal hayatı ve tüm canlıları koruduğu, küresel ısınma ve sera gazı etkisinin önüne geçilmesinde etkili olduğu anlatıldı.

 

Bingöl, "Gelecek nesillere güzel bir dünya bırakmak sloganıyla çocuklarımıza çevreyi koruma bilinci kazandırmayı amaçlıyoruz," diyerek, bu tür etkinliklerin devam edeceğini belirtti.

 

 

Minik öğrencilerin bu anlamlı etkinliği, hem çevre duyarlılığı oluşturma hem de gelecekte doğayı koruyacak bilinçli bireyler yetiştirme adına önemli bir adım oldu.

 

HABER SAMİ DEMİR

Resmi İlanlar