SPOR Haber Girişi : 10 Temmuz 2023 12:28

Muşlu karatecilerden büyük başarı! Madalyalarla döndüler

Muşlu karatecilerden büyük başarı! Madalyalarla döndüler
Muş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren karateciler katıldıkları turnuvalarda madalyalarla döndüler.

Muş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren karate takımı Çanakkale’de düzenlenen Uluslararası Çanakkale Open Karate Turnuvası ve Elazığ’da düzenlenen Anadolu yıldızlar Ligi yarı final müsabakalarından almış oldukları madalyalarla bir kez daha Muş ilinin gururla temsil ettiler.

 

'12 madalya aldılar'

 

Birçok turnuvadan almış oldukları madalyalarla Muş’un gururu olan karateciler katıldıkları son turnuvalardan ise 3 altın, 3 gümüş, 6 bronz olmak üzere  toplam 12 madalya alma başarısı gösterdiler. Çanakkale ve Elazığ’da takım üçüncülüğü elde etme başarısı gösteren karateciler, Elazığ’da düzenlenen Anadolu Yıldızları Yarı Final Müsabakalarında üçüncülük elde ederek finallere katılmaya hak kazandılar.

Milli Karate antrenörü Aydan Ferhatoğlu ve eşi Karate il temsilcisi Yakup Ferhatoğlu tarafından müsabakalara hazırlanan sporcular göstermiş oldukları başarılar ile adlarından söz ettirmeye devam ediyorlar

 

Sporcular tarihi yerleri gezdiler

 

Karate İl temsilcisi Yakup Ferhatoğlu nezaretinde, Uluslararası Çanakkale Open Karate Turnuvası için katılan karateciler Çanakkale’de tarihi yerleri gezerek tanıma fırsatı yakaladılar. 

Turnuva başarılı bir şekilde Muş’u temsil eden sporcuları tebrik eden Yakup Ferhatoğlu Turnuvada ilimizi en iyi şekilde temsil etmek için tüm sporcularım başarı ile mücadele ettiler. Madalya alsın ve almasın hepsini ayrı ayrı kutluyorum. “dedi. 
Turnuvaya 17 sporcu ile katıldıklarını dile getiren Ferhatoğlu, “ Sporcularımız tatamide ter döktüler ve turnuvayı 2 altın, 1 gümüş, 3 bronz madalya ve bir takım 3.lğü ile tamamladık. Turnuva sporcularımız için iyi bir gelişme sağlayacaktır. Katıldığımız turnuva öncesi de sporcularımıza hem moral olması, hem de tarihimizin en önemli şehirlerinden olan Çanakkale’yi gezdirerek milli ve manevi değerlerimizi, tarihi anların yaşandığı yerleri göstermekte nasip oldu. Türkiye dereceli sporcularımız var. Bunun yanı sıra altyapı sporcularımıza da bu turnuvada şans verdik. İlk defa turnuvalara katılan sporcularımız var, onlar için de beklentimiz yüksek. Bize her zaman destek veren Muş valimiz Sayın Doç. Dr. İlker Gündüzöz ve Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Mehmet Arif Taşdemir’e sporcularımız ve velilerimiz adına teşekkür ediyorum” dedi.

 

Elazığ'ta finalle katıllacaklar

 

Elazığ’da düzenlen turnuvada Milli Karate antrenörü Aydan Ferhatoğlu nezaretinde katılan karateciler ise finallere gitmeye hak kazanarak önemli bir başarı elde ettiler.

Muş’a şampiyon sporcular kazandırmak için çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Milli Karate antrenörü Aydan Ferhatoğlu; Elazığ’da düzenlenen Anadolu Yıldızları Yarı Final Müsabakalarında üçüncülük elde ederek finallere katılmaya hak kazandıklarını belirtti. 

 

Resmi İlanlar