MUŞ Haber Girişi : 27 Ağustos 2024 14:07

Muşlu Işık’a Bakanlıkta önemli görev: Güven tazeledi

Muşlu Işık’a Bakanlıkta önemli görev: Güven tazeledi
Hemşehrimiz Mümtaz Işık, Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'nda liyakatiyle görevine devam ediyor

 

ALPARSLAN DİYARI- Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu İdari ve Mali Daire Başkanı Mümtaz Işık, uzun süredir başarıyla yürüttüğü görevine yeniden atandı. Muşlu hemşehrimiz olan Mümtaz Işık, görev süresince sergilediği üstün performans ve liyakatiyle dikkat çekmişti. Kurum içindeki ve halk arasındaki memnuniyetle karşılanan bu yeniden atama, Işık’ın özverili çalışmalarının bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.

 

 

MÜMTAZ IŞIK KİMDİR?

 

1976 yılında Muş'ta doğan Mümtaz Işık, ilk ve orta öğrenimini Muş/Varto’da, yükseköğrenimini ise Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünde tamamlamıştır. Memuriyet hayatına 1998 yılında Denizli/Çal’da Ziraat Bankasında memur olarak başlayan Işık, Bingöl/Solhan’da Ziraat Bankası Yetkili Memuru, Muş Defterdarlığı Muhasebe Müdürlüğü’nde Muhasebe Şefi, Muş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nde Sayman, Varto Mal Müdürlüğü gibi çeşitli görevlerde bulunmuştur.

 

2007 yılında Mali Hizmetler Uzmanlığı sınavını kazanarak Sağlık Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı’nda kariyerine devam eden Işık, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’nun kuruluş sürecinde de önemli roller üstlenmiştir. Kurumda Bütçe Performans Birimi Sorumlusu ve Muhasebe Yetkilisi gibi görevlerde bulunduktan sonra, 17 Nisan 2017 tarihinde Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı’na atanmıştır. 31 Aralık 2022 tarihine kadar bu görevi başarıyla sürdüren Işık, 23 Ağustos 2024 tarihinde yeniden aynı daireye başkan olarak atanmıştır.

 

 

IŞIK’A BAŞARILAR DİLİYORUZ

 

İlaç, tıbbi cihaz ve kozmetik ürünlerin düzenleme, denetleme ve yönlendirme faaliyetlerini üstlenen Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, Kasım 2011’den itibaren 663 sayılı KHK ile faaliyet göstermektedir. 2017 yılından bu yana gösterdiği başarılarıyla tanınan Mümtaz Işık, azmi ve gayretiyle yeniden Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı görevine getirilmiştir. Kendisine yeni görevinde başarılar diliyoruz.

 

HABER MERKEZİ

Resmi İlanlar