MUŞ Haber Girişi : 03 Aralık 2023 09:23

Muşlu gençlerinin başlattığı şehirde iyilik hareketi devam ediyor

Muşlu gençlerinin başlattığı şehirde iyilik hareketi devam ediyor
Muş’un gönüllü gençleri kendi aralarında kurdukları ‘Muş Şivesi Grubu’ ekibiyle yıllardır Muş ve ilçelerinde başlattıkları "şehirde iyilik" hareketi devam ediyor.

 

ALPARSLAN DİYARI-Muş’ta bir araya gelen Muş Şivesi Grubu üyeleri ihtiyaç sahiplerine umut olmaya devam ediyorlar.

 

Muş Şivesi Muş Şubesi Başkanı Maşallah Yetiş ve gönüllü gençlerden oluşan ekipleriyle Muş genelinde maddi durumu iyi olmayan vatandaşlara umut olmaya devam ediyorlar.

 

 

Muş ve ilçelerinde başlattıkları iyilik hareketinde büyük aşamalar kaydettikleri belirten Başkan Maşallah Yetiş, derneğimize olan güven her geçen gün aratarak devam ediyor dedi.

 

 

“EN BÜYÜK AMACIMIZ YETİMLERİN BAŞINI OKÇAMAKTIR”

 

Başkan Yetiş,"Cenabı Hak Bakara süresi 215 ayeti söyle buyuruyor: "Rasûlüm! Sana, Allah yolunda ne harcayacaklarını soruyorlar. De ki: “Sevap kazanmak için harcayacağınız şeyleri öncelikle ananıza, babanıza, akrabanıza, yetimlere, yoksullara ve yolda kalmışlara verin.” İyilik olarak her ne yaparsanız, Allah onu mutlaka bilir." Der. Bizde bu ayeti kendimize rehber yapmışız. İhtiyaç sahipleri için hayırseverlerden oluşan yardım ekimizle birlikte 12 ay boyunca ihtiyaç sahibi ailelere ulaşarak onlara gıda ve yetimlere bir miktar aylık destek vererek tüm hızımızla çalışmaya devam ediyoruz. Bize Muş’un 'Robin Hood'ları diyorlar. Bizler tamamıyla gönüllülük esasıyla çalışan gençleriz. Bizim herhangi bir dernekle veya başka bir şeyle alakamız yoktur. Bizler tüm Türkiye’mizdeki yardım sever vatandaşlar ile irtibata geçiyoruz ve topladığımız giysi, gıda ve nakdi yardımları Muş ve İlçelerindeki ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırıyoruz. Amacımız mutlu olmayan, yüzü gülmeyen yetim çocuğumuz, kardeşimiz ve vatandaşımız kalmasın. Allah’ın izniyle ve hayırseverlerimizin de katkılarıyla bu hayırlı işte yol aldık ve birçok ailemizin yüzünü güldürebildik. Bizlere destek veren herkese çok teşekkür ediyoruz" dedi.

 

 

MUŞ HALKI DUYARLI GENÇLERE TEŞEKKÜR ETTİ

 

Duyarlı gençlere teşekkür eden Muşlu vatandaşlar, Sosyal sorumluluk sahibi bir neslin yetiştiğini görmek bizleri de son derece memnun kılıyor ifadelerini kullandı. 

 

 

 

HABER:HARUN SEÇKİN

 

 

Resmi İlanlar