MUŞ Haber Girişi : 08 Mart 2024 12:03

Muşlu esnaflar artık satın almıyor! 81 ilde geçerli yeni uygulama başladı

Muşlu esnaflar artık satın almıyor! 81 ilde geçerli yeni uygulama başladı
Türkiye'de geçen yıl yatırımcısına yüzde 78 kazanç sağlayan altın için kuyumcular dikkat çeken bir karar aldı.

ALPARSLAN DİYARI-Kuyumcular dolandırıcılık riskini önlemek için kesme altını satın almayacaklarını duyurdular. Uygulama 81 ilde geçerli durumda Türkiye'de geçen yıl yatırımcısına yüzde 78 kazanç sağlayan altın için kuyumcular önemli bir karar aldı. Küresel enflasyon sorunu nedeniyle merkez bankalarının faiz artırım süreçlerinde sona gelindiği ve bundan sonra faizlerde düşüş olacağı beklentisiyle altın fiyatları rekor üstüne rekor kırarken dolandırıcıların da altına yöneldiği gözlemlendi. Bu durum dolandırıcılık vakalarının artmasına neden oldu. Kuyumcular, kesme altın formundaki ürünlerde yaşanan dolandırıcılık vakalarının önüne geçmek amacıyla kesme altını satın almayacaklarını duyurdu.

 

MUŞLU KUYUMCU ESNAFI DA ARTIK ALMAYACAK

 

 

Muşlu kuyumcular dolandırıcılık riskini önlemek için kesme altını satın almayacaklarını duyurdular. Kuyumcular, kesme altın formundaki ürünlerde yaşanan dolandırıcılık vakalarının önüne geçmek amacıyla kesme altını satın almayacaklarını duyurdu. Muş’ta da herhangi bir dolandırıcılık vakasının önüne geçmeyi düşünerek kesme altın almayacaklarını açıklayan Muşlu kuyumcular, vatandaşların anlayışla karşılamalarını istedi.

 

 

KESME ALTINDA BARKOD VE SERİ NUMARA BULUNMUYOR

 

Kesme altınların üzerinde barkot veya seri numarası bulunmadığı için dolandırıcılar, bu altınları sahte olarak üretip piyasaya sürebiliyor. Bu durum, altın yatırımcılarının mağdur olmasına neden oluyor.

 

 

VEYSEL EŞİN

Resmi İlanlar