MUŞ Düzenleme Tarihi : 28 Nisan 2024 08:00 Haber Girişi : 27 Nisan 2024 19:32

Muşlu eğitimci yazar Beyaz Çağlayan’ın ikinci kitabı çıktı

Muşlu eğitimci yazar Beyaz Çağlayan’ın ikinci kitabı çıktı
Muşlu eğitimci yazar Beyaz Çağlayan, ilk kitabı “Asil Hırsız İthaka Prensi” nin ardından kaleme aldığı ikinci romanı “Çoklu Yaşamlar” raflardaki yerini aldı.

ALPARSLAN DİYARI- Nisan ayında Çoklu Yaşamlar isimli distopya ve bilimkurgu eseri yayınlanan teolog, eğitimci ve yazar Beyaz Çağlayan kendi perspektifinden ojeni ve ötenazi kavramlarını baz alarak şiirsel, felsefî ve sade bir üslupla kaleme aldığı kitabı okura adeta zihinsel bir şölen ve zamanda yolculuk etme imkanı sunuyor.

 

 

 

 


Okurları tarafından varoluşçu yazar ve filozof Jean Paul Sartre'a benzetilen Çağlayan'ın bu eseri de ilk eseri gibi felsefi derinliğe sahip. Muş Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ederek cemiyet Başkanı Emrullah Özbey’e Çoklu Yaşamlar adlı kitabını hediye etti. Çağlayan’ın yeni eserinin epeyce ses getirmesi bekleniyor.

 

 

Gerçekliği baz alarak gerçeküstü bir dünya kurgulayan yazar Çağlayan, distopik eserlerin de gerçeklikten tamamen kopuk olmadığını aksine gerçeklikten beslendiğini adeta doğrulamış.

 


Klaros yayınları tarafından yayınlanana eser, dağıtım kanallarından ve Klaros yayınlarından temin etmek mümkün. 

 

 

ESERDEN ALINTILAR:

 

 

“Pişmanlığını duymayacağım bundan böyle, bir madencinin güneşten alabildiğine uzak ve karanlığın bağırsağında geçen hayatını yaşamanın.”

 

 


Bu çağın en belirgin özelliği insanların tek tip olmalarıydı. Birbirlerine öylesine benziyorlardı ki bir süre sonra yüzleri silikleşiyordu. Hele yüzlerindeki o ifadesizlik, ne garipti. Yüzlerinde ne sevinç ne hüzün ne umut ne kaygı ne korku ne de güven ifadesi vardı. 

 


Kendilerinden başkasını görmeye tahammülü olmayanların yüzlerindeki o hoşgörüsüz ifade dâhi yoktu. Zekice bir an belirip sonra da kaybolan bir şaşkınlıktan başka özgün bir ifadeye sahip değillerdi.

 

 

"HABER: HARUN SEÇKİN"

 

 

Resmi İlanlar