EKONOMİ Haber Girişi : 25 Ağustos 2024 08:49

Muşlu çiftçilere hayırlı olsun: Bakan Yumaklı açıkladı

Muşlu çiftçilere hayırlı olsun: Bakan Yumaklı açıkladı
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 2024 yılına yönelik tarımsal destekleme modelinin detaylarını kamuoyuyla paylaştı.

ALPARSLAN DİYARI-  Bakan Yumaklı, 2024 yılı bitkisel üretim destekleri ile diğer tarımsal yardımların Resmî Gazete’de yayımlandığını belirterek, “2024 Yılında Yapılacak Bitkisel Üretime Yönelik Desteklemeler ile Diğer Bazı Tarımsal Desteklemelere İlişkin Karar Resmî Gazete’de yayımlandı. Bu karar, çiftçilerimize ve üreticilerimize hayırlı olsun. 2024 yılı üretim dönemine yönelik desteklerimiz, Bitkisel Üretim Planlaması öncesinde açıklanan son destek kararıdır,” ifadelerini kullandı.

 

 


Bakan Yumaklı, 2024-2025 üretim döneminden itibaren devreye girecek yeni destekleme modeline dair de önemli açıklamalarda bulundu. Yeni modelle birlikte çiftçiler, üretim dönemi başlamadan önce hangi ürüne ne kadar destek alacaklarını önceden öğrenebilecekler. Bu sayede planlama süreçlerinin daha şeffaf ve öngörülebilir hale geleceğini vurgulayan Yumaklı, 2025 yılı desteklerinin detaylarının da yakında açıklanacağını duyurdu.

 

 

Bu yeni model, tarımsal üretimde verimliliği artırmayı ve çiftçilerin üretim süreçlerini daha etkili bir şekilde yönetmelerini sağlamayı hedefliyor.

 

 


HABER MERKEZİ
 

Resmi İlanlar