MUŞ Haber Girişi : 23 Mayıs 2024 13:56

Muşlu Başkan mitinge davet etti! Ankara’daki büyük mitinge bekliyoruz

Muşlu Başkan mitinge davet etti! Ankara’daki büyük mitinge bekliyoruz
Cumhuriyet Halk Partisi’nin 26 Mayıs Pazar günü Ankara’da düzenleyeceği ‘Büyük Emekli Mitingi’ öncesinde CHP Muş İl Başkanlığı tarafından düzenlenen basın açıklamasında Muşlular mitinge davet edildi.

ALPARSLAN DİYARI- Cumhuriyet Halk Partisi’nin 26 Mayıs Pazar günü Ankara’da gerçekleştireceği ‘Büyük Emekli Mitingi’ öncesinde CHP İl Örgütleri eş zamanlı olarak basın açıklaması yaptı. CHP Muş İl Başkanlığının Kent Meydanında düzenlediği açıklamaya CHP Muş İl Başkanı Mehmet Şerif Sönmez, CHP Muş Belediye Başkan Adayı Tuncay Çanga, CHP Varto İlçe Başkanı Mehmet Ataşçı, Bulanık İlçe Başkanı Şemsettin Onuler, Malazgirt İlçe Başkanı Mehmet Güvenir, merkez ve ilçe kadın kolları başkanları, gençlik kolları başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

 

CHP Muş İl Başkanı Mehmet Şerif Sönmez tarafından yapılan basın açıklamasında Muşlular mitinge davet edildi.

 

Sönmez yaptığı açıklamada, derin bir hayat pahalılığıyla baş başa bırakılan ve kaderine terk edilen emeklilerin bugün olağanüstü yoksulluğun pençesinde olduğunu belirtti. Gelirinin tümünü harcadıkları halde asgari gıda, enerji, barınma, sağlık ve tüketim gibi temel ihtiyaçlarını bile karşılayamayan emekli yurttaşlarımızın, bu manada sosyal ölüme terk edildiğini vurguladı.

 

"EMEKLİLER LÜTUF DEĞİL, HAKKINI İSTİYOR" DİYECEĞİZ

 

CHP Muş İl Başkanı Mehmet Şerif Sönmez, binlerce, on binlerce emekliyle omuz omuza aynı talepleri dile getirmek üzere hafta sonu Ankara’da toplanacaklarını açıkladı. En düşük emekli aylığının asgari ücretle aynı seviyede olana dek mücadele edeceklerini belirten Sönmez, emekli bayram ikramiyelerinin en az asgari ücret düzeyinde olana kadar mücadeleden vazgeçmeyeceklerini söyledi. Ayrıca, emekli aylıkları arasındaki farklılıkları giderecek intibak yasasını hayata geçirdikleri gün, hep birlikte “kazandık” diyeceklerini ifade etti.

 

ANKARA TANDOĞAN MEYDANI’NA ÇAĞRI

 

Sönmez, onurlu bir yaşam ve hakça bölüşüm için tüm emeklileri ve yarının emeklisi olacak tüm emekçileri, 26 Mayıs Pazar günü saat 14.00’te Ankara Tandoğan Meydanı’na beklediklerini duyurdu.

 

Emeklilerin haklarını savunmak için verilen bu mücadelede destek çağrısında bulunan Sönmez, basın mensuplarına ve kamuoyuna teşekkür etti.

 

Mitinge katılmak isteyen vatandaşlar için CHP Muş İl Başkanlığı otobüs kaldıracak.

 

HABER MERKEZİ

Resmi İlanlar