SPOR Haber Girişi : 04 Aralık 2023 13:30

Muşlu Avcı’dan 100 ve 200 Metre Paletli Su Üstü Yarışmasından iki dünya şampiyonluğu

Muşlu Avcı’dan 100 ve 200 Metre Paletli Su Üstü Yarışmasından iki dünya şampiyonluğu
Muşlu gazeteci İnan Toplu’nun torunu 11 yaşındaki Zümra Avcı, iki kez dünya şampiyonu olmayı başardı.

ALPARSLAN DİYARI- 5 yaşında yüzmeye başlayan, Muşlu gazeteci İnan Toplu’nun torunu 11 yaşındaki Zümra Avcı, 7 Türkiye birinciliği olmak üzere 30 madalyasına 2 de dünya şampiyonluğu eklemeyi başardı.

 

 

Macaristan’da yapılan Paletli Yüzme Gençler Dünya Kupası Şampiyonasında Türk Milli takımında yer alan Zümra Avcı iki kez Dünya Şampiyonluğu madalyası kazandı. Hazar Yüzme Kulübü Sporcusu Zümra Avcı 100 Metre Paletli Su Üstü Yarışmasında birinci olarak ilk dünya Şampiyonluğunu kazandı. Zümra Avcı 200 Metre Su Üstü Yarışmasında da birinci gelerek ikinci kez Dünya Şampiyonluğunu kazandı.

 

 

5 yaşında yüzmeye başlayan 11 yaşındaki Zümra Avcı, 6 yıl içerisinde 7 Türkiye birinciliği, 3 Türkiye ikinciliği ve 2 Türkiye üçüncülüğü olmak üzere 30 derece etmiş. Avcı katıldığı son şampiyonalarda da başarı grafiğini yükselterek 2 dünya şampiyonluğu kazanmayı başardı.

 

 

4 yaşında jimnastiğe başladığını belirten Zümra Avcı, “Annem, antrenörümüz ile görüştü. Yaşım yetmediği için bir sene beklemek zorunda kaldım orada jimnastiğe devam ettim. Böylece hem vücudum esnedi, hem de daha gelişmiş yüzme antrenmanlarına devam edebildim. 5 yaşında yüzme antrenmanlarına başladım, şu anda devam ediyorum. 6 yıldır aktif olarak yüzme sporu ile uğraşıyorum. Otuzun üzerinde madalyam var, otuz adet derecem var. Bunlar arasında en önemlileri 2 dünya şampiyonluğu, 7 adet Türkiye birinciliği, 3 adet Türkiye ikinciliği, 2 adet Türkiye dördüncülüğüm var” dedi.

 

HABER MERKEZİ

 

 

Resmi İlanlar