MUŞ Haber Girişi : 20 Eylül 2023 13:35

Muşlu annelerinin evlat nöbeti sürüyor

Muşlu annelerinin evlat nöbeti sürüyor
Muş'ta, çocuklarının terör örgütü PKK tarafından dağa götürülmesinden HDP'yi sorumlu tutan aileler, partinin il başkanlığı önünde oturma eylemi yaptı.

ALPARSLAN DİYARI- Çocuklarına kavuşma ümidiyle Diyarbakır annelerinin başlattığı eyleme destek veren aileler, her hafta çarşamba günü yaptıkları eylemi bu hafta da sürdürdü. HDP İl Başkanlığı binası önünde bir araya gelen aileler, "Halk düşmanı parti", "Evlatlarımızı vereceksiniz", "Ha HDP ha PKK", "Türk-Kürt kardeştir, HDP kalleştir", "Halkı dolandıran parti", "Anneler direniyor", "Artık yeter yakamızdan düşün" ve "Yeter artık evlatlarımızı bırakın" yazılı pankartlar açtı. Çocuklarının fotoğraflarıyla eyleme katılan anne ve babalar, evlatlarına "teslim ol" çağrısında bulundu.

 

 

 

 

"OĞLUM SANA SESLENİYORUM. GEL TESLİM OL"

 

Oğlundan 8 yıldır haber alamadığını ifade eden Ayten Koçhan, 2 yıldır da eylemlerini sürdürdüklerini ve dağda bir kişi kalana değin eylemlerine devam edeceklerini söyledi. Oğluna da seslenen Ayten Koçhan, “Oğlum sana sesleniyorum. Gel teslim yol. Biz mal, mülk, para peşinde değiliz. Biz evlatlarımızın, ciğerlerimizin peşindeyiz. Analar, babalar artık ağlamasın. Biz evlat hasretine dayanamıyoruz” dedi.

 

 

 

 

"EVLATLARIMIZI PKK'DAN, HDP'DEN İSTİYORUZ"

 

HDP’ye tepki gösteren Ayten Koçhan şöyle konuştu, “ Biz evlatlarımızı PKK’dan, HDP’den istiyoruz. Yılanın başı HDP’dir. Çocuklarımızı getirip bize teslim etsinler. Onların çocukları hep okuyor, bizimkiler dağların başında. Oğlum gel teslim ol, yeter onlara çalıştınız, gelin biraz da anne, babanıza çalışın. Gelin devlete teslim olun.”

 

 

 

 

Oğluna seslenen ve gelip teslim olmasını isteyen Gıyasettin Demir isimli baba da HDP ve PKK’dan oğlunu istediğini kaydetti.

 

HABER: HARUN SEÇKİN

 

 

 

 

Resmi İlanlar