MUŞ Haber Girişi : 13 Mart 2024 13:20

Muşlu aileler, evlatlarını iftar sofrasında görmek istiyor

Muşlu aileler, evlatlarını iftar sofrasında görmek istiyor
Muş'ta çocuklarının, terör örgütü PKK tarafından dağa götürülmesinden DEM Parti'yi sorumlu tutan aileler, partinin il başkanlığı binası önünde oturma eylemi yaptı.

ALPARSLAN DİYARI- Çocuklarını terör örgütünün pençesinden kurtarmak için Diyarbakır annelerinin başlattığı eyleme destek veren Muşlu aileler, her hafta çarşamba günü yaptıkları eyleme devam etti.

 

 

 

 

DEM Parti İl Başkanlığı binası önünde bir araya gelen aileler, "Anneler direniyor" ve "Yeter artık evlatlarımızı bırakın" pankartları açtı. Anne ve babalar, yıllardır hasretle beklediği çocuklarına "teslim ol" çağrısında bulundu.

 

 

 

 

 


“7 YILDIR RAMAZANLAR GEÇTİ, BİR KERE BİLE ÇOCUKLUĞUMU GÖRMEDİM”

 

 


Çocuğunun yaşayıp yaşamadığını bilmediğini ifade eden Anne Şahinaz Özcan, "Çocuğumu istiyorum. Bu Kürt davası değil. Biz de Kürt'üz. Sözde adayı oluyorlar. Çocuklarımızı getirsinler sonra aday olsunlar. Ben HDP ve PKK'dan çocuğum istiyorum. Yedi yıldır çocuğum var mı yok mu bilmiyorum. 7 yıldır ramazanlar geçti, bir kere bile çocukluğumu görmedim. Çocuğumun hasretini çekiyorum. Sofrayı yemek bırakıyorum oğlum yok. Biz de bu duruma çok üzülüyoruz. Allah onları perişan etsin. Atilla oğlum benim sesimi duyuyorsan gel devlete teslim ol." diyerek çocuğuna teslim ol çağrısında bulundu. 

 

 

 

 

 


“DÖN GEL TESLİM OL”

 

 

Çocuğuna teslim ol çağrısında bulanan Naciye Sönmez Yıldız, "Orada sana hayır yok. Herkes yuvasına gelsin. Ben hem babayım hem anneyim. Oğlum senin için soğukta, yağmurda, çamurda buraya geliyorum. Onlar seni kandırdı. Allah onları perişan etsin. Ben sizin için buradayım. Dön gel teslim ol. Ciğerimizi yaktılar, onların da ciğeri yansın. Devlet bizim babamızdır." ifadelerini kullandı.

 

 

"HABER:HARUN SEÇKİN"

 

 

Resmi İlanlar
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.