MUŞ Haber Girişi : 14 Ekim 2023 11:23

Muş Yücetepe köy yolunda ‘ölüm’e dönen viraj... Köylüler isyan etti!

Muş Yücetepe köy yolunda ‘ölüm’e dönen viraj... Köylüler isyan etti!
Muş merkeze bağlı Yücetepe köyüne giden yolda ‘Ölüm virajı’ adı verilen virajda sık sık kazalar yaşanıyor. Vatandaşlar, bu viraja çözüm bulunmasını istiyor.

ALPARSLAN DİYARI- Muş'un Yücetepe köyünde 90 derecelik virajlı yolda, sadece son üç 3 yılda 20’in üzerinde kaza meydana geldiği bildirildi. Konuyla ilgili www.alparslandiyari.com medya gurubumuza ulaşan vatandaşlar, her gün kaza görmekten psikolojilerinin bozulduğunu ifade ederek, yetkililerden yardım beklediklerini vurguladı.  

 

 

 

 

“ARTIK KAZALAR OLMASIN; VİRAJA ÇÖZÜM BULUNSUN" 

 

Muş Merkez Yücetepe köyü mevkiinden ‘Ölüm Virajı’ adı verilen bölgede sürekli kazaların yaşanması Yücetepe köy halkına isyan ettirdi. Vatandaşlar, bu virajlı yolda 3 yılda 20’nin üzerinde yaşandığı ifade ederek, “Son üç yılda 20’nin ürerinde kaza yaşandı. En son yaşanan kazada ise bir kişi yaşamını yitirirken, bir kişi de kalıcı sakatlık meydana geldi. Bu virajda sürekli kazalar olunca bölgeye ölüm virajı ismi verdik. Devlet büyüklerimizde bu viraja bir çözüm bulmalarını bekliyoruz.  Artık burada ne kaza olsun ne de kazalardan dolayı ölüm ve yaralanma” diyerek yetkililerden yardım beklediler.

 

 

 

 

"RAMPANIN SONUNDA 90 DERECELİK VİRAJ VAR"

 

Köy Muhtarı Cafer Baytar, yolun keskin viraj özelliğinden dolayı kazaların meydana geldiğini söyledi. 

 

 

 

 

Bölgede trafik işaret levhalarının eksik olduğunu ve bu konu hakkında gerekli yerlere birçok kez dilekçeler yazdıklarını fakat çözüme kavuşturulmadığını söyleyen Köy Muhtarı Cafer Baytar, "Yolun dik bir rampada bulunması ve sürekli virajlarla çevrili olması sürücüleri zor duruma sokuyor. Rampanın sonunda 90 derecelik viraj var. Virajın olduğuna ilişkin trafik işareti yok. Sürücüler virajın keskinliğinden habersiz dönüş almaya çalışırken kontrolsüz frenleme yapıyor, bunun sonucunda da kazalar meydana geliyor" sözlerini ifade etti.  

 

 

 

 

“SÜREKLİ KORKU VE ENDİŞE İÇERSİNDEYİZ”

 

Yetkililere seslenen köy Muhtarı Baytar, "Son 3 yılda birçok kazaya tanıklık ettik. Bazıları acı sonla bitti, bazıları ise maddi hasarlara sebep oldu. Köyümüzün çocuklarını okula gönderirken bile endişe içerisindeyiz. Köyün muhtarı olarak yetkililerden buna çare bulmalarını istiyoruz" dedi. 

 

 

 

 

“ÇOCUKLARIMIZ TEHLİKE ALTINDA”

 

Defalarca bu yola çözüm için dilekçe verdiklerini vurgulayan köy sakinlerin Mustafa Çelik ise, “Çocuklarının başına bir kaza gelmesinden endişeleniyoruz. Biz artık bu virajda olan kazalardan çok yorulduk, yıprandık. Köy halkı olarak bu yolun tehlike arz ettiğini gerekli kurumlara bildirdik. Dilekçelerimize cevap bile bulamadık. Çocuklarımız gönül rahatlığıyla okula gidip gelemiyor. Küçücük köyde işimizi gücümüzü bırakıp çocuklarımızı okula götürüp getiriyoruz. En çok korktuğumuz konulardan biri de yaşanan bu kazalardan biri çocuklarımızdan birine denk gelmesi. Daha kötü şeyler yaşanmadan sesimizi duyurmak istiyoruz. Lütfen bu viraja bir çözüm bulunsun” diyerek endişesini dile getirdi. 


HABER: KADER AKÇİL

 

 

 

 

 

 

Resmi İlanlar