GÜNDEM Haber Girişi : 11 Ağustos 2024 09:57

Muş YRP’den İsrail'e sert tepki: Bu dava Ümmet-i Muhammed’in ve insanlığın davasıdır

Muş YRP’den İsrail'e sert tepki: Bu dava Ümmet-i Muhammed’in ve insanlığın davasıdır
YRP Muş İl Başkanı Cemal Yurtlu, İsrail’in 7 Ekim’den itibaren Gazze’de başlattığı saldırılara karşı sert tepki gösterdi. Yurtlu, İsrail’in tüm dünyanın gözü önünde kadın, çocuk, yaşlı demeden gerçekleştirdiği katliamların devam ettiğini belirtti.

ALPARSLAN DİYARI- YRP Muş İl Başkanı Cemal Yurtlu, “İsrail, hastaneleri, camileri, kiliseleri, okulları ve mülteci kamplarını dahi hedef alarak savaş suçlarını işlemeye devam ediyor. Filistinli mazlumlara uygulanan işkence ve tecavüzler, zulmün korkunç boyutlarını gözler önüne seriyor,” dedi.

 

 

"GAZZE’DE SOYKIRIM VAR"

 

Gazze'de yaşananları soykırım olarak nitelendiren Yurtlu, bu durumun Srebrenitsa, Karabağ, Yemen ve Doğu Türkistan gibi diğer katliamlarla benzerlik gösterdiğini vurguladı. "İsrail’in işlediği suçlar, Batı’nın ikiyüzlü politikalarıyla destekleniyor. ABD ve Batı, soykırımı açıkça destekleyerek İsrail’i daha da cesaretlendirdi,” dedi.

 

"İSRAİL BÖLGEYİ KANA VE GÖZYAŞINA BOĞMAYI HEDEFLİYOR"

 

Yurtlu, İsrail'in bölge ülkelerini kaosa sürüklemek istediğini belirterek, İslam İşbirliği Teşkilatı'nın sadece kınamakla yetindiğini eleştirdi. “İsrail’in yegâne hedefi bölge ülkelerini kana ve gözyaşına boğmaktır. Bugün Yemen’i, Lübnan’ı, Filistin’i, Suriye’yi ve İran’ı hedef alan terör devleti; yarın Türkiye ve diğer İslam ülkelerini hedef alacaktır,” ifadelerini kullandı.

 

 

 

"BU DAVA İNSANLIĞIN VE VİCDANIN DAVASIDIR"

 

Yurtlu, İsrail’in bölge için en büyük tehdit olduğunu belirterek, İslam ülkelerinin somut adımlar atmaması durumunda pişman olacaklarını söyledi. “Bu dava, ümmet-i Muhammed’in, insanlığın ve vicdandan yana olanların davasıdır. İsrail’in stratejisine karşı birlik ve cesaret anlayışı dışında bir kurtuluş yolu yoktur,” dedi.

 

"FİLİSTİN DAİMA VAR OLACAK"

 

Yurtlu, Filistin’in varlığının bir hakikat olduğunu vurgulayarak, Türkiye’nin 81 ilinde meydanları dolduran vatandaşların bu davayı sahiplenmeye devam edeceğini belirtti. “Bir Filistin vardı, bir Filistin gene var ve daima var olacak,” diyerek sözlerini tamamladı.

 

Yeniden Refah Partisi’nin İsrail’e karşı aldığı bu sert tavır, partinin Filistin davasına olan bağlılığını bir kez daha gözler önüne serdi.

 

HABER SEVDA BALKAYA

Resmi İlanlar