MUŞ Haber Girişi : 10 Şubat 2024 16:13

Muş Yeşilay'dan deprem bölgesindeki çocuk ve gençlere psikolojik destek

Muş Yeşilay'dan deprem bölgesindeki çocuk ve gençlere psikolojik destek
Yeşilay Muş Şubesi, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerin etkilediği 11 ilde yürüttüğü çeşitli etkinliklerle afetzedelere destek sunuyor.

ALPARSLAN DİYARI- Depremin etkilediği çocuklara yönelik psikososyal destek etkinliği düzenleyen Yeşilay, çocukların yaşadığı travmayı azaltmayı ve kişisel gelişimlerini desteklemeyi hedefliyor.

 

 

 

 

Etkinlik kapsamında, konteyner kentlerde yaşayan 4 ila 13 yaş arası çocuklara yaşlarına uygun oyunlar ve sağlıklı yaşam konularında eğitimler verildi. Yeşilay Muş Şubesi sorumlusu Taner Yıldırım ve gönüllüler tarafından gerçekleştirilen etkinlikle yaklaşık 500 çocuğa ulaşıldı.

 

 

 

 

 

Yeşilay Muş Şubesi sorumlusu Taner Yıldırım, etkinliğin amacını açıklarken, çocukların afet sonrası yaşadığı travmanın etkilerini azaltmayı ve uyum sorunlarını en aza indirmeyi hedeflediklerini belirtti. Psikososyal destek faaliyetleriyle çocuklara oynama, öğrenme ve kendilerini ifade etme imkânları sunulduğunu vurgulayan Yıldırım, grup dinamiklerinin harekete geçirilmesi ve sosyal uyumun sağlanması gibi çalışmaların da önemli bir parçası olduğunu belirtti. 

 

 


Yeşilay Muş Şubesi, çocukların psikolojik iyi hallerinin güçlendirilmesi ve normalleşme süreçlerinin hızlandırılması için çalışmalarını sürdüreceğini ifade etti.

 

 

“HABER: KADER AKÇİL”

 

 

Resmi İlanlar