MUŞ Haber Girişi : 31 Ağustos 2024 09:22

Muş ve ilçelerine büyük müjde: İşte yeni atanan doktorlar

Muş ve ilçelerine büyük müjde: İşte yeni atanan doktorlar
Sağlık Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen 118. Dönem Devlet Hizmet Yükümlülüğü (DHY) Kurası ile Muş ve ilçelerine 149 doktor atandı.

ALPARSLAN DİYARI- Muş merkez ile Malazgirt, Bulanık, Hasköy, Korkut ve Varto ilçelerindeki hastanelerde görev yapacak bu doktorlar, çeşitli branşlarda halkın sağlık hizmetine katkı sağlayacak.

 

 

Atanan doktorların uzmanlık alanları arasında deri ve zührevi hastalıkları, kardiyoloji, kulak burun boğaz hastalıkları, kadın hastalıkları ve doğum, ortopedi ve travmatoloji, iç hastalıkları, çocuk sağlığı ve hastalıkları, anesteziyoloji ve reanimasyon, fiziksel tıp ve rehabilitasyon, göz hastalıkları, perinatoloji, acil tıp, halk sağlığı, aile hekimliği, ruh sağlığı ve hastalıkları, pratisyen hekimlik ve tıbbi mikrobiyoloji gibi kritik alanlar bulunuyor.

 

 

Muş ve ilçelerindeki bu yeni doktor atamaları, sağlık hizmetlerinin kalitesini artıracak ve bölge halkına daha iyi sağlık hizmetleri sunulmasını sağlayacak. Halkın uzun süredir beklediği bu müjdeli haber, bölgede büyük bir memnuniyetle karşılandı.

 

 

HABER SEVDA BALKAYA

 

Resmi İlanlar