VARTO Haber Girişi : 13 Temmuz 2024 09:28

Muş Varto Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü'nden çağrı: Ücretsiz eğitim fırsatı

Muş Varto Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü'nden çağrı: Ücretsiz eğitim fırsatı
Varto Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü, gönüllü gençlerin ücretsiz "Kayaklı Koşu" eğitimi vereceğini duyurdu.

ALPARSLAN DİYARI-Gençlik Merkezi’ne üye olan ve üniversitede eğitim gören gençler, öğrendiklerini ilçelerine taşıyarak Varto'da kayaklı koşu sporunu yaygınlaştırmayı hedefliyor.

 

Varto Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Murat Aktaş, Varto’nun gençlerine bu fırsatı değerlendirmeleri için çağrıda bulundu. "Başvuru için sizleri Varto Gençlik Merkezimize bekliyoruz" diyen Aktaş, gençlerin spora olan ilgisini artırmayı amaçladıklarını belirtti.

 

Muş Alparslan Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) öğrencisi genç kızlar, kayaklı koşu sporunda faaliyet gösteren kulüplerde Muş’u hem il içinde hem de dışında başarıyla temsil ediyor. Varto’da ikamet eden bu sporcu kızlar, kayaklı koşu dalında daha önce faaliyeti bulunmayan ilçede, yeni sporcular yetiştirerek bu branşı yaygınlaştırmayı ve faaliyet sayısını artırmayı hedefliyor.

 

 

Varto Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü, Muş Kayak Federasyonu Başkanı ve kayaklı koşu spor antrenörlerine, ilçe sporcularına verdikleri emeklerden dolayı teşekkürlerini sunuyor. "Sporcu kızlarımız adına emek veren herkese minnettarız" diyen yetkililer, genç sporcuların başarılarını artırarak devam ettireceklerine inandıklarını ifade etti.

 

 

Bu ücretsiz eğitim programı, Varto’da gençlerin spora yönlendirilmesi ve kayaklı koşu sporunun tanıtılması adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Başvurular Varto Gençlik Merkezi’nde kabul ediliyor.

 

HABER SEVDA BALKAYA

FOTO: VARTO GENÇLİK VE SPOR İLÇE MÜDÜRLÜĞÜ

 

Resmi İlanlar