MALAZGİRT Haber Girişi : 14 Temmuz 2023 17:23

Muş Valisi Gündüzöz Malazgirt'te kazı alanını ziyaret etti

Muş Valisi Gündüzöz Malazgirt'te kazı alanını ziyaret etti

Malazgirt ilçesinde, 12 üniversiteden 40 akademisyen, 1071'deki savaşın yapıldığı alanı tespit etmek için bu yıl da belirledikleri alanda çalışma yürütüyor.

 

Vali Doç. Dr. İlker Gündüzöz, beraberindeki Muş Belediye Başkanı Feyat Asya ve Mülkiye Başmüfettişi Yener Yüksel, Malazgirt Kaymakamı Göksu Bayram, İl Meclis Başkanı Sait Yıldırım, Belediye Başkan Vekili Fesih Akkuş ile birlikte "Malazgirt Savaş Alanının Tespiti, Tarihi ve Arkeolojik Yüzey Araştırma" projesinin 4. etabı kapsamında Afşin Mahallesinde yapılan kazı çalışma alanını ziyaret ettiler.

 

Muş Valisi Doç. Dr. İlker Gündüzöz ve beraberindeki heyet, "Malazgirt Savaş Alanının Tespiti, Tarihi ve Arkeolojik Yüzey Araştırma" projesinde yapılan kazı çalışmaları inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

 

Afşin Mahallesinde yapılan kazı çalışmaları hakkında Muş Valisi Gündüzözü ve beraberindeki heyete bilgiler veren Akademisyenler, "Selçuklu Şehitliği" veya "Selçuklu Karargahı" olduğu değerlendirilen ilçeye 7,5 kilometre uzaklıktaki Afşin Köyü'nde 5 mezarı açmaya başladıklarını ifade ettiler.

 

Resmi İlanlar