MUŞ Haber Girişi : 19 Ekim 2023 13:52

Muş Valisi Çakır ve Belediye Başkanı Asya Muhtarla buluştu: Devletimizin, vatandaşlara uzanan en önemli noktadasınız

Muş Valisi Çakır ve Belediye Başkanı Asya Muhtarla buluştu: Devletimizin, vatandaşlara uzanan en önemli noktadasınız
Muş Valiliği ve Muş Belediyesi tarafından Göletli Park'ta düzenlenen programda konuşan Vali Çakır, Gazze'de yaşanan olaylardan dolayı çok buruk olduklarını söyledi.

ALPARSLAN DİYARI- Muş Valisi Avni Çakır ve Belediye Başkanı Feyat Asya, 19 Ekim Muhtarlar Günü münasebetiyle Muş merkez ve köy muhtarıyla bir araya geldi.  Gazze’de yaşanan olayları kınayarak konuşmasına başlayan Vali Çakır, “İnşallah bu zulmün bir an önce son bulmasını Cenabı Allah'tan niyaz ediyoruz. İsrail'i de bu yaptığı insanlık dışı saldırılarını güçlü bir şekilde kınıyoruz" dedi.

 

 

 

 

“MUHTAR ARKADAŞLARIMIZ, KÖYLERİNİN, MAHALLELERİNİN GÜZELLEŞMESİ NOKTASINDA GECE GÜNDÜZ KOŞTURUYOR”

 

Filistin'de masum insanların katledilişini, tüm dünyanın sessiz bir şekilde izlediğini ifade eden Çakır, şöyle konuştu:

 

"Filistin'e buradan sadece dua gönderebiliyoruz. İnşallah bu zulmün bir an önce son bulmasını Cenabı Allah'tan niyaz ediyoruz. İsrail'i de bu yaptığı insanlık dışı saldırılarını güçlü bir şekilde kınıyoruz. Aslında her gün her mesleğin günü. Hepimiz seçilmiş ve atanmış olduğumuz, görev uğruna gece gündüz vatandaşımızın emrindeyiz. Özellikle köy muhtarları ilde çalışan diğer meslektaşlarına göre çok daha zorlu şartlarda çalışıyorlar. Ama şunu açık yüreklilikle söylüyorum, Muş'taki muhtar arkadaşlarımız, köylerinin, mahallelerinin güzelleşmesi noktasında gece gündüz koşturuyor. Bizlerin, belediyenin, diğer kurumlara geliyorlar ve gece gündüz oradaki vatandaşların ihtiyaçlarının giderilmesi için çaba gösteriyorlar."

 

 

 

 

“BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ; SİZİN BAŞARINIZ, BİZİM BAŞARIMIZ”

 

İl Özel İdaresi olarak köylere birçok hizmet yaptıklarını aktaran Çakır, şunları kaydetti:

 

"Sizler devletimizin, vatandaşlara uzanan en önemli noktadasınız, gözüsünüz, kulağısınız. Vatandaşlarımızdaki mutluluk anında size yansıyor. Dolayısıyla devletimiz de sizin vasıtanızla bu durumdan haberdar oluyor. O yüzden sizlerin yüzünün gülmesi, işlerin yolunda gitmesi demektir. Bizler de her zaman sizlerin yüzünün gülmesini görmek isteriz. Günümüzde artık vatandaşımız haklı bir şekilde şehirdeki konforu kendi mahallesinde, kendi köyünde görmek istiyor. Bunları da yerine getirmek için tüm paydaşlarımızla gece gündüz çalışıyoruz. Biz büyük bir aileyiz. Sizin başarınız, bizim başarımız. O yüzden el ele gönül gönle, bu güzel memleketimize bu güzel insanlarımıza hep beraber hizmet vermeye devam edeceğiz."

 

 

 

 

"ZALİMLER LANETLİYORUZ. ZALİMLER İÇİN YAŞASIN CEHENNEM DİYORUZ”

 

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya ise Filistin'den dolayı maalesef programa buruk bir şekilde başladıklarını belirtti.

 

"Gönül coğrafyamız, yaralı yüreğimiz olan Kudüs, Gazze, Filistin halkının şu anda çektiği eziyetin, sıkıntı paydaşı olarak buradan bir kez daha Siyonizm'i, lanetliyoruz" diyen Asya, şöyle konuştu:

 

"Zalimleri lanetliyoruz. Zalimler için yaşasın cehennem diyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu yana mutat bir şekilde mahalle muhtarlarımızla bir araya geldik. Şehrimizin inşası ve ihyası noktasında kendilerinin asli paydaşları olduğunu ve kendileriyle sürekli istişare kültürüyle bugüne kadar geldik. Köy ve belde mahalle muhtarlarımızla da belli periyotlarla yine bir araya geldik, ortak akılla yönetim şiarıyla bu şehri inşa etmek üzere bir gayret içerisinde olduk. Çünkü biz toplumumuzun hiçbir katmanını göz ardı etmedik, edemezdik. Toplumun bütün katmanlarıyla birlikte ortak konsensüste bu şehrin inşası, ihyası ve şehrin birlikteliği adına iyi bir noktaya geldik. Tüm muhtarların gününü kutluyorum."

 

 

 

 

“HER YIL COŞKU İLE KUTLANAN MUHTARLAR GÜNÜ BU YIL BURUK KUTLANIYOR”

 

Muş Ovası Muhtarlar Derneği Başkanı Turan Süme de, “Her yıl büyük coşkuyla kutladığımız bu günümüzü ne yazık ki zalim İsrail’in Filistinli Müslüman kardeşlerimize yapmış olduğu zulümden dolayı buruk kutluyoruz. Zalim İsrail’i lanetliyor ve sessiz kalanları da kınıyoruz” diyerek, Muhtarların tarihçesini anlattı.

 

 

 

 

Süme, “1829 yılında yerel yönetimlerin ilk adımının atıldığı zamanlardan bugüne yaşayan,  ülkenin hücreleri olan köy ve mahallelerinin emanetçisi bu kutsal görevin sahibi bizlerin Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bugün artık kurumsal bir kimlikle daha tanınan bir yapının mensupları olmamız sağlanmıştır.

 

 

 

 

 

Kurulduğu günden bu yana devletin tüm kurumları ile vatandaşlar arasında köprü vazifesi yapan, ülkenin gören gözü işiten kulağı olan muhtarlık, vatandaşın ihtiyacına koşan, bilgi birikimiyle köy ve mahalle sakinlerine danışmanlık yapan 7/24 kapısı telefonu çalan, çağrıldığı yere giden ülkesindeki tüm kişi ve kurumların bilgisine başvurduğu önemli bir temsiliyettir.

 

 

 

 

Artık sadece köy ve mahallenin muhtarı değil o köy ve mahallenin her türlü haklarını arayan sorunlarını çözmek için muhataplarıyla direk irtibat kurabilelim diye Bakanlığımızda Muhtarlar Daire Başkanlığı, idare ve denetim Genel Müdürlüğüyle halen İller İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olup talep ve temennilerimiz için Muhtarlar İşleri Dairesi Başkanlığı, Muhtarlar Müdürlükleri, Genel sekreter, başkan yardımcıları görevlendirilmiştir.” dedi.

 

 

 

 

Muhtar Bilgi Sistemi (MUBIS) ile Muhtarların taleplerini elektronik ortamda yapabilmesi, Mekânsal Adrese Dayalı Kayıt Sistemi (MAKS)ile muhtarların tebligat hizmetlerini yerine getirebilmesi için üzerinden yerleşim yeri doğrulama menüsü AKS (Adres Kayıt Sistemi)’ne işlenmesiyle birlikte Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce metruk yapılara adres bildirimi yapılmasının engellenmesi sağlanmıştır. 

 

Muhtar bilgi sistemine vatandaş başvuru modülü eklenmiş ve vatandaşlarımızın kullanımına açılmıştır diye Turan Süme konuşmasına şöyle devam etti:

  

“Ödeneklerimiz 97 TL den asgari ücret seviyesine ulaşırken, ödemekle yükümlü olduğumuz SGK primlerimiz devletimiz tarafından karşılanmaktadır.

 

En az bir dönem muhtarlık yapan köy ve mahalle muhtarları silah ruhsat harcından muaf tutulmuştur.

 

Konfederasyonumuz Türkiye’deki bütün farklılıkları ortadan kaldırmak ve bir bütün olduğumuzu anlatmak muhtarlarımızın daha verimli ve bilgili çalışmalarını sağlamayı hedeflediğimiz iki yıldır Genel Müdürlüğümüz ile birlikte yürüttüğümüz Türkiye Muhtarları El Ele Projesi kapsamında Samsun, Van, Sivas, Hakkâri, Ağrı, Çanakkale, İstanbul, Afyonkarahisar, Tunceli, Kars, Mardin, Gaziantep, Trabzon, Muş, Diyarbakır illerinde, 06 Temmuz 2022 tarihinde ise Ankara ilinde kapanış programı gerçekleştirilmiştir.

 

Bu projeyle birlikte yeni bir kapı daha aralamış muhtarlarımızın bir bütün halinde ülke sorunları karşısında taşın altına elini koyabilecek kamu yararına büyük çalışmalar gerçekleştirebileceğini anlayarak yaptığımız çalışmayla Cumhurbaşkanlığı Kararı ile merkezi Ankara İlinde bulunan Türkiye Muhtarlar Konfederasyonunun kamu yararına çalışan derneklerden sayılmasına karar verilmiştir.

 

 

“Muhtarlarımızla yeni yüzyıla adım adım’’ projemizle de 15 ilde muhtarlarla yapacağımız eğitim programlarımızı başlatmış olduk. Bizlere verdiğiniz kadir kıymetin karşılığını bizler de bu vatanın yapı taşları olarak daha da ileriye götürmek için dün olduğu gibi bugün de çalışmaya devam edeceğiz…

 

 

Yerel demokrasinin en eski örneği olan muhtarlar için 19 Ekimi kutlama günü ilan eden ve “Bende Türkiye’nin muhtarıyım” diyerek camiamıza verdiği önemi her fırsatta dile getiren  Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Sayın İçişleri Bakanımıza, Valilerimize ve yerelde de belediyelerimize vermiş oldukları desteklerden dolayı bir kez daha çok teşekkür ediyoruz.”

 

 

 

Programa, İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Kasım Ermiş, İl Emniyet Müdürü Serkan Karaman, İl Genel Meclisi Başkanı Sait Yıldırım, Muş Ovası Muhtarlar Dernek Başkanı Turan Süme ve muhtarlar katıldı.

 

 

HABER: KADER AKÇİL

 

 

Resmi İlanlar