EĞİTİM Haber Girişi : 12 Eylül 2023 14:17

Muş Valisi Çakır: Türkiye’nin en genç eğitim kadrosu elimizde ve bunu bir avantaja çevirmemiz lazım

Muş Valisi Çakır: Türkiye’nin en genç eğitim kadrosu elimizde ve bunu bir avantaja çevirmemiz lazım
İlköğretim Haftası programında konuşan Vali Avni Çakır, “Türkiye’nin en genç eğitim kadrosu elimizde ve bunu bir avantaja çevirmemiz lazım. Ben gençlerle çalışmanın her zaman için avantaj olduğuna yürekten inanıyorum.”

ALPARSLAN DİYARİ- Muş’ta İlköğretim Haftası münasebetiyle Türk Telekom Okulunda bir tören düzenlendi. Düzenlenen törene Vali Avni Çakır, Belediye Başkanı Feyat Asya, İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Kasım Ermiş, Muş Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Kantar, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Mustafa Alican, Emniyet Müdürü Serkan Karaman, Milli Eğitim Müdürü Enver Kıvanç, kamu kurum amirleri ve öğretmenler katıldı.

 

 

 

 

Programda konuşan Vali Avni Çakır, Muş’un eğitim kurumlarıyla önümüzdeki 50 yıla hitap edecek bir seviyeye ulaştığını söyledi. Eksiklerin kısa sürede tamamlanacağını ifade eden Vali Çakır, eksiklerin tamamlanmasıyla birlikte çok daha donanımlı olacaklarını kaydetti. Fiziki anlamda bir eksikliğin olmadığını altını çizen Çakır, “Çocuklarımızın hepsi pırıl pırıl, hepsinin gözlerinden enerji fışkırıyor. Geriye, velinin, öğretmenin, okul müdürünün ilgisi, bulunduğu sosyal çevredeki eğitim-öğretime verilen önem devreye giriyor. Dolayısıyla çocuklar artık orada ayrışmalara başlıyor. Biz, Muş ilinde fiziki anlamda hiçbir eksikliğimiz yok. Ufak tefek olanları da seneye bitirmiş olacağız ve bundan sonra kimse burada fiziki anlamda bir eksiklikten bahsetmeyecek. Onun ötesinde geriye bizim öğrenci velisiyle, okul idaresiyle, okul aile birliğiyle bir bütünleşik içerisinde, güçlü bir diyalogla çocuklarımızı yarınlara güçlü bir şekilde hazırlamak kalıyor” dedi.

 

 

 

 

“EĞER ÇOCUKLARIMIZ İYİ BİR EĞİTİM ALIRLARSA BİZLER BİRER FABRİKA BAĞIŞLAMIŞ GİBİ OLACAĞIZ”

 

Bölgenin iş imkanlarına dikkat çeken Vali Çakır sözlerini şöyle sürdürdü, “Bölgemize şöyle bir baktığımız sanayi imkanlarımız belli, iş imkanlarımız belli. Bu yavrularımızın okumaktan başka bir şansı yok. Hepimiz için bu geçerlidir. Bizim tek sermayemiz bu yavrularımız. Eğer çocuklarımız iyi bir eğitim alırlarsa bizler birer fabrika bağışlamış gibi olacağız. O kapsamda yavrularımızın okumaktan başka şansı yok. Bu anlamda Muş son yıllarda güzel bir ivme yakaladı, makus talihini yendi, inşallah bundan sonra bu konudaki yansımalarını hep beraber göreceğiz. Öğretmenlerimizle, velilerimiz, okul aile birliği temsilcilerimizle, müdürlerimizle çok yakın işbirliği içerisinde olacağız. Sürekli okullarımızı gezeceğiz, yavrularımızın ufuklarını hep beraber açmaya gayret edeceğiz. Onların eksikliklerini hep beraber gidermeye gayret edeceğiz. Onların daha çok sporlar, sanatla, dersle, kütüphaneyle buluşmalarını teşvik edeceğiz. Yavrularımızın ufuklarını açma noktasında biz büyükleri olarak onlarla kariyer günleri gibi toplantılarla daha çok bir araya geleceğiz.”

 

 

 

 

“GELECEĞİMİZİN TEMİNATI BU YAVRULARDIR”

 

“İnşallah eğitimde yarınlarımızı çok daha güçlü kılacağız. Buna mecburuz” diyen Çakır şunları kaydetti, “Çünkü eğitimde 81 ilimizin birindeki yükseklik diğerlerine bir anlam ifade etmiyor. Topyekun, 81 ilimizde eğimde kaliteyi yakalamamız lazım. Bu çocuklarımızın nitelikli bir şekilde yarınlara hazırlanması, öncelikle kendilerine, ailelerine mutlaka bir fayda sağlıyor ama ülke olarak hepimize çok büyük faydalar sağlıyor. Geleceğimizin teminatı bu yavrulardır. Dolayısıyla hep beraber yavrularımız yarınlara güçlü bir şekilde hazırlamamız lazım. Bu anlamda ihtiyacımız olan şey çok basit. Türkiye’nin en genç eğitim kadrosu elimizde ve bunu bir avantaja çevirmemiz lazım. Ben gençlerle çalışmanın her zaman için avantaj olduğuna yürekten inanıyorum.”

 

 

 

 

“690 OKULUNDA, 7 BİN 193 ÖĞRETMEN NEZARETİNDE, 118 BİN 15 ÖĞRENCİNİN EĞİTİM ÖĞRETİME BAŞLADI”

 

Milli Eğitim Müdürü Enver Kıvanç ise, il genelindeki 690 okulunda, 7 bin 193 öğretmen nezaretinde, 118 bin 15 öğrencinin eğitim öğretime başladığını hatırlattı. Öğrencilere 991 bin adet ders kitabının ücretsiz bir şekilde dağıtıldığını belirten Enver Kıvanç, bu çalışmanın devrim niteliğinde bir faaliyet olduğunu söyledi. Derslik sayılarına da değinen Kıvanç, “Geçen yıl ilimizde 67 okulumuzun inşaatı başlatılmış olup bunların 15’i bitirilmiş ve 52’sinin yapımı devam etmektedir. Bunların bitirilmesi ile mevcut 6 bin 456 dersliğimize 600 derslik daha eklenerek 7 bin 56 dersliğe ulaşmış olacağız. Tüm okullarda derslik başına düşen öğrenci sayımız 16,2’den 14,83 olacaktır” diye konuştu.

 

 

 

 

“TOPLUMA FAYDALI BİLGİ TEKNOLOJİLERİ KULLANABİLEN BİREYLER YETİŞTİRMELİYİZ”

 

Konuşmasında öğretmenlere de seslenen Kıvanç konuşmasını şöyle sürdürdü, “Kıymetli öğretmenlerimiz, Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de söylediği gibi ‘Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır’ sözüyle eğitim sistemimizdeki ilerlemeye paralel olarak, Türkiye yüzyılında eğitim-öğretimin kalitesini artırmak adına fedakârca çalışacağınıza güvenimiz tamdır. Öğrencilerimizi milli eğitimin genel amaçları doğrultusunda milli, manevi, ahlaki ve evrensel değerleri benimseyen kendisine ailesine ve topluma faydalı bilgi teknolojileri kullanabilen bireyler yetiştirmeliyiz. Hiç şüphesiz yeni nesil sizlerin elinde şekillenecek, geleceğimizin teminatı gençlerimiz sizlerin eseri olacaktır.”

 

 

 

 

“ONLARIN BAŞARISI SİZLERİN GURUR KAYNAĞI OLACAKTIR!”

 

Velilere seslenen ve çocuklara güven vermeleri çağrısında bulunan Kıvanç şöyle konuştu, “Değerli velilerimiz, çocuklarınız bizim geleceğimiz onları çok önemsiyoruz. Onlara geleceğin bilim adamları filozofları gözüyle bakıyor ve öyle davranıyoruz. Çocuklarınızı sürekli kontrol altında tutunuz. Onları kötü çevreden uzaklaştırınız. Onlara güven veriniz, BEN dilini kullanmayı unutmayınız. Başarısızlık durumlarında onlara umut aşılayıp hayata bağlayınız. Onların başarısı sizlerin gurur kaynağı, Türkiye yüzyılının teminatı olacaktır.”
Yeni bir heyecan ve umutla yeni bir döneme başladıklarını dile getiren Kıvanç, “Sevgili öğrencilerimiz, Yeni bir heyecan ve umutla yeni bir döneme başlıyoruz. Sizlerden beklentimiz; inanç ve gayret içinde derslerinize sımsıkı sarılmanız ve hayalini kurduğunuz hedefinize ulaşmak için gereken adımları atmanızdır. İnanıyorum ki eğitim yuvalarımızda ülkemizin ve milletimizin ufuklarını aydınlatan birer güneş olarak doğacak ve Türkiye Cumhuriyeti devletimizi bugün bulunduğu konumdan çok daha ileri seviyelere taşıyacak beceri ve donanımı kazanacaksınız. Eğitim hayatınızda ayrı ayrı her birinize üstün başarılar diliyorum. Son olarak Bu yıl parolamız ‘Başarmak İçin Mazeret Yok’ olsun. Bu bağlamda, 2023-2024 eğitim-öğretim yılının ülkemize ve İlimize hayırlı olmasını temenni ediyor, yöneticilerimiz, öğretmenlerimiz, velilerimiz, öğrencilerimiz ve tüm eğitim camiasına başarılı bir yıl dileyerek ‘İlköğretim Haftası’nı’ tekrar kutluyor hepinize saygılar sunuyorum” şeklinde konuştu.
Program öğrencilerin düzenlediği gösterin ardından sona erdi.

 


HABER: EMRULLAH ÖZBEY

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Resmi İlanlar