MUŞ Haber Girişi : 18 Mart 2024 20:51

Muş Valisi Çakır’dan şehit yakınları ve gazilere iftar

Muş Valisi Çakır’dan şehit yakınları ve gazilere iftar
Muş’ta şehit aileleri, gaziler ve yakınları, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen iftar programında bir araya geldi.

ALPARSLAN DİYARI- Muş Valiliği 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümü dolayısıyla şehit aileleri, gaziler ve yakınlarını iftarda bir araya getirdi. 

 

 

 


Muş Öğretmenevi Salonu’nda düzenlenen programda şehitler için dualar edildi. 

 

 

 

 

Vali Avni Çakır, şeref ve onurla yazılan şanlı tarihe sahip çıkarak bu toprakları mukaddes bir vatan olarak emanet eden aziz şehitleri rahmetle andığını belirterek şunları kaydetti:

 

 

 

 

 

“Bundan 109 sene önce Çanakkale’de bu aziz millet Türk’üyle, Kürt’üyle, Çerkez’iyle, Arap’ıyla yan yana, kol kola bayrak için, vatan için mücadele ettiğini tarihe muhteşem bir destan olarak yazdı. Bu destan aslından bundan 900 sene önce Malazgirt’te yazıldı. Bu topraklarda yaşayan insanların kol kola, omuz omza vermiş olduğu mücadeleyi biliyoruz. Şehit annesi, şehit babası, şehit kardeşi, şehit evladı, gazi annesi, gazi babası unvanlarını büyük bir gururla taşıyorsunuz. Devletimiz, her kademesiyle, tüm kurum ve kuruluşlarıyla sizlerin emrindeyiz. Allah sizlerden razı olsun. Bu vatan için, bu bayrak için, bu birlik ve beraberlik için evlatlarınızı şehit verdiniz.” 

 

 

 

 

 

İftara şehit aileleri ile gazilerin yanı sıra, Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, İl Garnizon Komutanı Ulaştırma Albay Ali Osman Sağlam, İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Kasım Ermiş, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Kantar, Muş Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı İbrahim Karlı, İl Emniyet Müdürü Serkan Karaman, protokol üyeleriyle ve Aile Sosyal Hizmetler personeli katıldı.

 

 

"HABER: KADER AKÇİL"

 

 

Resmi İlanlar
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.