MUŞ Haber Girişi : 30 Nisan 2024 01:00

Muş Valisi Çakır’dan kurtuluş mesajı

Muş Valisi Çakır’dan kurtuluş mesajı
Muş Valisi Avni Çakır, 30 Nisan Muş’un düşman işgalinden kurtuluşunun 105. Yıl dönümü münasebetiyle kutlama mesajı yayınladı.

ALPARSLAN DİYARI- Muş’un düşman işgalinden kurtuluşunun 107. Yıldönümü dolayısıyla Muş Valisi Avni Çakır bir kutlama mesajı yayınladı. Çakır, mesajında, Muşluların mücadeleyle, vatan topraklarının işgal edilemez olduğunu bir kez daha bütün dünyaya kanıtladığını belirterek, Muş’un düşman işgalinden kurtuluşunun 107. yıl dönümünü kutladı.

 

 

Çakır, Ermenilerin ağır katliamlarına maruz kalan Muş’un istiklal mücadelesi başlamadan önce 30 Nisan 1917'de yeniden Anadolu topraklarına katıldığını belirterek, “Tarihte birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Anadolu’ya, Malazgirt Zaferi’yle tarihe adını yazdıran Muş'un, düşman işgalinden kurtuluşunun 107. yıl dönümünü coşkuyla kutluyoruz” dedi.  

 

 


Birçok farklı etnik kökene sahip Anadolu’nun evlatlarının sahip çıktığı, tapusunu birlikte aldığımız Anadolu’nun bereketli topraklarından olan Muş, Kurtuluş Savaşı sırasında işgal edilmişti. Rusya’nın geri çekilmesiyle tarihte Millet-i Sadıka olarak bilinen Ermenilerin ağır katliamlarına maruz kalan Muş, istiklal mücadelesi başlamadan önce 30 Nisan 1917'de yeniden Anadolu topraklarına katılmıştır.

 

 

Vali Çakır yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi: 

 


“İşgale razı olmayan Aziz milletimiz dünya tarihine altın harflerle destansı bir zafer kazmıştır, bu zafer bin bir zorlukla, yedi düvele karşı kazanılan Kurtuluş Savaşımızdır. Kurtuluş Savaşımızda, vatan topraklarının işgaline karşı destansı kahramanlıklar yaşanmış ve düşman işgalinden vatan toprakları kurtarılmıştır. Milletimiz, topyekün mücadeleyle, vatan topraklarının işgal edilemez olduğunu bir kez daha bütün dünyaya kanıtlamıştır. Muşlu hemşerilerim de işgale karşı mücadele ederek, ordumuz, Muşlular ile ilimizi kahramanca savunmuş ilimizi kurtararak, hürriyet ve vatanseverliğinden taviz vermeyeceğini tarihe altın harflerle yazmıştır Aziz milletimizin düşmana karşı verdiği haklı mücadele sonucu Anadolu’nun işgal edilemeyeceği, kesin olarak dünyaya duyurulmuş oldu. O günlerde hasta adam olarak adlandırılan ülkemiz, bugün gelişmişlik sıralamasında ilk 20 içinde yerini almıştır. Hak ve özgürlükler konusunda birçok devlete örnek teşkil edecek çalışmalara imza atan Türkiye Cumhuriyeti Devleti geleceğe sağlam adımlarla yürümektedir. Bu çerçevede birlik ve beraberlik içinde, ilimizi daha yukarılara taşımaya azami gayret göstermeliyiz. Bu vesileyle Muş'un düşman işgalinden kurtuluşunun 107. yıl dönümünü kutluyor, bu cennet diyarı bizlere vatan yapan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, canlarını feda eden şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyorum.”

 


“HABER: HARUN SEÇKİN”

 

Resmi İlanlar